Datapunktet mitt som kvinne i kunstig intellekt

Original English version: https://deviparikh.substack.com/p/my-data-point-as-a-woman-in-kunstig intellekt-21840f2a6c67

Jeg har ikke følt meg vanskelig. Det skyldes sannsynligvis glemsomhet, flaks og privilegium. Dette er et ekstra, ikke mot datapunkt.

Devi Parikh

22. september 2020

Jeg har ikke følt meg vanskelig for å være kvinne i kunstig intellekt.

Tre umiddelbare avklaringer

  1. Min erfaring er sannsynligvis en konsekvens av glemsomhet, flaks og privilegium.
  2. Dette er ikke et motdatapunkt for andre. Det er rett og slett en ekstra. Det vil si at dette innlegget ikke skal brukes til å benekte at kjønnsbasert diskriminering eksisterer i felten eller negere urovekkende erfaringer andre kvinner i kunstig intellekt har delt (mange som jeg er personlig kjent med).
  3. Hvorfor deler jeg dette? Å oppmuntre junior kvinnelige kunstig intellekt-forskere til å fortsette i feltet; å fortelle dem at det ikke er alle dårlig.

Jeg har slitt i over et år med å dele datapunktet mitt eller ikke.

Første gang jeg følte lysten til å dele, var da jeg kom over kvinner i STEM som delte sine erfaringer. Min motivasjon var å få en mer fullstendig fordeling av opplevelser som ble delt. Å si at datapunktet mitt eksisterer. Jeg eksisterer.

Denne trangen dukket opp igjen når jeg ble bedt om å tjene på paneler for kvinner i kunstig intellekt. Jeg slet med å bestemme meg for å tjene eller ikke.

På den ene siden tenkte jeg ikke på meg selv som en kvinne i kunstig intellekt. Kjønnet mitt var ikke en del av min profesjonelle identitet slik jeg oppfattet det. Jeg forestilte meg at når arrangørene inviterte meg, antok de at jeg måtte ha opplevd kjønnsspesifikke kamper. At jeg må ha perspektiver, tips og triks, inspirerende historier å dele som vil hjelpe andre kvinner i publikum. Men jeg har ikke disse – ikke kjønnsspesifikke. Så kanskje jeg ikke skulle tjene.

På den annen side er det ikke nok kvinner i kunstig intellekt. Spesielt på mitt stadium av karrieren deres og videre. Studier viser at å se mennesker som deg noen få skritt foran spiller en viktig rolle for å holde deg på karriereveien. Og så hvis kvinnene som meg som har trivdes ikke dukker opp og engasjerer seg, ville det være uheldig. Jeg følte at jeg ville svikte samfunnet ved ikke å tjene på disse panelene. Så jeg serverte.

Men jeg slet med å være autentisk på panelene. Med å representere den delen av distribusjonen som datapunktet mitt tilhører. Ironisk nok følte jeg meg som en bedrager og en hykler.

Var det imidlertid viktig å representere den komplette distribusjonen? Kanskje ikke. Spesielt fordi den lider av overlevende bias. Jeg regnet med at for mange kvinner blir vanskeliggjort. Faktisk blir for mange individer fra forskjellige grupper vanskeliggjort i forskjellige sammenhenger i forskjellige deler av verden. Det er klart at ting slik de er, er uakseptable. Det er klart at det er behov for endring. Og for at endring skal skje, må vi rette søkelyset mot deler av distribusjoner som fremhever problemene. Vi trenger ikke dekke hele distribusjoner.

Det ordnet det. Datapunktet mitt trenger ikke deles.

Inntil ca 6 måneder siden.

Jeg var med på en teambuildingøvelse med en gruppe kolleger. Det innebar å fylle ut denne malen og dele den med gruppen.

Mitt navn er_______ og jeg er fra _______. En ting du ikke kan fortelle bare fra å se på meg, er at _______. Dette er viktig for meg å fortelle deg fordi _______.

Dette var et trygt rom blant individer jeg stoler på. Jeg delte:

Mitt navn er Devi og jeg er fra India. En ting du ikke kan fortelle bare fra å se på meg, er at jeg ikke har følt meg vanskelig for å være kvinne, eller ikke hvit eller kort. Det er viktig for meg å fortelle deg dette fordi jeg føler at datapunktet mitt er et gyldig punkt som jeg vil dele, men jeg føler meg ikke komfortabel med å dele det bredere.

En junior kvinnelig kunstig intellekt forsker i gruppen spurte meg hvorfor jeg ikke føler meg komfortabel med å dele det. Jeg forklarte resonnementet for henne.

Hun sa at hun for det første er glad for å høre meg si dette. Hun trodde det ville være nyttig for junior kvinner som vurderer en karriere innen informatikk eller kunstig intellekt å høre dette. De kan være redde vekk fra feltet hvis de bare hører om dårlige opplevelser. De kan finne datapunktet mitt, og mer generelt, høre om opplevelser og historier fra kvinner som ikke har slitt mye, betryggende. (Jeg antar at jeg ikke er så unik?)

Dette var veldig fornuftig for meg. Og så, med litt frykt, her er vi 🙂

Eventuelle reaksjoner, historier, perspektiver, tilbakemeldinger eller spørsmål er veldig velkomne.