Original English version: http://www.silcom.com/~tomjolly/gotit.htm

Sist oppdatert 29. november 2018

Nå tilgjengelig for $ 9,95 (pluss 7,50% skatt i CA) og frakt. Send meg en epost for totalt (se nedenfor), og du kan betale via Paypal.
Du kan også få den til Windows 8 på Windows Store til $ 1,49.

Dette er den andre utgaven av Har det! Det raske og morsomme lille matte spillet designet av Jolly Games. Formålet er å finne formler raskt; Først deles et 6×6 rutenett av tall og operatører ut (som nedenfor) og et “målnummer” (fra 1 til 40) trekkes fra et dekk. Deretter kan hver av spillerne (så mange som du kan komme rundt et bord) undersøke gridet på jakt etter en 5-kort-ligning som tilsvarer målnummeret. Dette kan være 5 tilstøtende kort i rutenettet (3 tall og 2 operatører), ikke nødvendigvis i en rett linje.

For eksempel, i rutenettet nedenfor, hvis vi prøvde å få målet “26” som vist på det blå kortet, kan vi søke på rutenettet, og til slutt spionere sekvensen 14+7+5 nær det øvre sentrum av rutenettet, og roper ut, “Har det!” Du vil vise de andre spillerne din løsning, og ta deretter “26” kortet for deg selv. Det er to andre løsninger på “26” ved hjelp av det ville kortet; kan du se dem? Den som har tatt flest kort i slutten av kampen vinner.

Kan du finne alle løsningene for tall 1-40? De er alle der. Ikke glem at du kan konsentrere en ligning som du vil; (4×2)+5 er ikke det samme som 4x(2+5). Og Wild Card kan være noen operatør i det hele tatt!

Det er et enklere rutenett for yngre spillere som bare bruker tillegg og subtraksjon, ordnet i et 5×5-nett, ved hjelp av tall 1-9 og kortnummer 1-20.

Denne lille spillet fikk sin første inkarnasjon som Fermat, oppkalt etter den berømte matematikeren, og ble senere kåret til “Har det!”, Fordi, tilsynelatende, ingen normal har den ringeste anelse hvem Fermat var. Den første opplag på 100 eksemplarer ble opprettet av kvalitetstid Resources. Dette opplag (2000) er fra Jolly Games, finansiert som en Kickstarter prosjekt!

Dette er et flott lite pedagogisk spill, og vanedannende også. Jeg bruker vanligvis “count to ten” -regelen når du spiller med barn (det er folk under 30 år) for å gi dem kanten. Med mindre de begynner å vinne. Da er det ingen nåde!

Det er også noen få kopier av Math Geek Expansion igjen ($ 5 hver), som legger til tallene 15-20 til rutenettet, sammen med seks vanskelige operatører (sammenkobling, integer divisjon, modulo, factorial divisjon, exponentiation og base). Normale mennesker vil ikke leke med disse!

Det er bare  $ 9,95 pluss porto, pluss 7,5% skatt for innbyggere i California. Rabatter for humongous bestillinger lykkelig vurderes.

Forhandlere kan også kjøpe rabatterte Har det! fra Jolly Games. Kontakt oss til priser.

Gå til Bestillingsinformasjon

Eller returnere hjem.