Alt du har hørt om Midtøsten er galt. Her ser du hvorfor…

Original English version: https://drewbinsky.com/everything-you-heard-about-middle-east-is-wrong/

“Er du gal?”
“Du kommer til Midtøsten?”

Spørsmålene kom strømme inn før jeg dro til min solo tur til Midtøsten i desember 2016.

Mens jeg skriver dette, er jeg på flyplassen i Muscat, Oman, på min siste etappe av et eventyr over Kuwait, Qatar, Bahrain og Oman. Det var en av de beste og mest inspirerende reiser jeg noensinne har tatt.

middle-east-1

Menneskene jeg møtte og interaksjon med i hvert land var utrolig vennlige og imøtekommende – til et punkt hvor jeg ikke kunne tro om dette var det virkelige liv, eller om jeg drømte.

Min begrunnelse for å skrive dette innlegget er ikke bare for å fortelle deg om mine fantastiske opplevelser, men også å oppfordre deg til ikke å lytte til hva media sier om Midtøsten eller dømme folk etter hva de har på seg.

I denne artikkelen vil du også få eksklusive reisetips og råd som du trenger å vite før din flyreise til Midtøsten.

* Merk – når jeg henviser til Midtøsten i denne artikkelen, jeg spesifikt snakker om Gulf-landene. Se nedenfor kartet *

gulf-countries

En introduksjon til Arabisk gjestfrihet

En del av meg kan forstå hvorfor så mange mennesker er skremt til å reise gjennom Midtøsten, hovedsakelig på grunn av all den negative medieoppmerksomhet.

Noen terrorangrepene skje av muslimer, og folk plutselig antar at alle 1,6 milliarder muslimer på planeten vår er dårlige mennesker.

Det kunne ikke være fjernere fra sannheten.

middle-east-drew

Jeg er en sterk tro på at alle land har gode mennesker og dårlige mennesker, enten det er USA, Syria, Brasil eller Somalia. Men som jeg reiser mer, kan jeg fortelle deg med sikkerhet at de gode menneskene langt oppveier de dårlige i denne verden. Midtøsten er ikke annerledes.

Jeg er amerikansk og jødisk. Jeg har rødt hår og hvit hud. Det setter meg i opposisjon både fysisk og kulturelt til nesten alle i Midt-Østen.

I tillegg har jeg aldri hadde mye hengt ut med muslimske folk eller visste mye om arabisk kultur før min tur. Men i løpet av de siste 9 dagene har jeg brukt nesten alle andre med dem, og jeg har bare positive ting å dele.

muslim-people

Da jeg kom i min første landet (Kuwait), møtte jeg opp med en annen reise blogger som heter Fatima (@ hello965) som jeg hadde bare vært internett venner med. Ikke bare gjorde hun gi meg en kort gjennomgang av sitt land, men hun også introduserte meg til mange av hennes kuwaitiske venner og bidro til å ordne min første gang møte opp i Kuwait by!

Hvis du var til stede den kvelden, jeg ønsker å utvide en ekstra takk for at du kom. Fra bunnen av hjertet mitt, det var en av de mest rørende hendelsene i livet mitt, og jeg ble inspirert av å møte hver eneste en av dere.

kuwait-meet-up

Når jeg forlot Kuwait og reiste videre rundt Persiabukta, Fatima nådde ut til sine venner i Bahrain og Oman for å se om de kunne vise meg rundt. Gjennom dem, holdt jeg møte flere venner av venner av venner, og hver person var veldig snill og gjestfrie. De plukket meg opp på flyplassen, tok meg sightseeing, lærte meg om deres kultur, og de ville ikke la meg betale for noe.

Gulf-landene er veldig trygt.  

Jeg gikk rundt overalt med meg om natten (selv i mørke allierte) og aldri en gang følte trakassert eller forfulgt. Så lenge du bruker sunn fornuft (det samme som du ville gjort i enhver by) så bør du være helt fint og trygt.

For å være helt ærlig, føler jeg mer redd vandre rundt Chicago eller Barcelona om natten at jeg gjorde noe i Kuwait, Bahrain, Qatar eller Oman.

Mange kvinner har nådd ut til meg å spørre om det er trygt å reise rundt i gulfen som en kvinne, og mitt svar er absolutt ja. Jeg møtte mange solo (ikke-arabisk) kvinnelige reisende, og de ikke har noen problemer fra hva de fortalte meg. Det eneste jeg vil anbefale er å dekke skuldrene til alle tider, og ikke ha høye shorts (av respekt). Sikkerhets forholdene er de samme forhold for både menn og kvinner – så vennligst ikke bekymre deg i det hele tatt.

Jeg har også blitt spurt mange ganger om jeg følte seg usikre reiser rundt i Midtøsten som en jøde, og mitt svar er ikke en gang. Jeg fortalte mine nye venner og Uber drivere som jeg var jøde, og de viste ingen respekt for meg selv eller min religion. Faktisk skjedde det motsatte. Mange av dem var interessert i å høre mer om jødedom og hvordan det er å gå til Israel, siden de er forbudt å reise dit med deres pass.

Igjen, er våre perspektiver drastisk endret etter hva media skildrer, og jeg fortelle deg fra førstehånds erfaring at det er usant.

Mens de fleste av Gulf-landene har samme språk (arabisk) og olje-beriket økonomien, de er alle litt unike i sine egne veier. For eksempel kan du identifisere hvilket land en person er fra ved måten de kler seg. Mennene bære forskjellige “thwabs” (side klær), avhengig av deres land. I tillegg har hvert land sine egne tradisjoner som kan sees i moskeer eller på middagsbordet.

Snakker om mat, jeg kan ikke vente med å dele med dere hva jeg spiste!

Arabisk Mat

Mat som jeg spiste hele Gulf var fantastisk. Selv om noe av en blanding mellom persisk (iransk), Middelhavet og indiske retter, er det flere unike retter til den arabiske verden som vil gi smaksløkene en hyggelig overraskelse!

bahraini-food

De vanligste kjøtt er lam, kylling, biff, geit og fisk (bare på de kystnære områdene). Rice er alltid servert sammen med kjøtt. Svinekjøtt er svært uvanlig på grunn av islamsk lov og ansett som tabu av religiøse tro.

Meieriprodukter er mye brukt, spesielt yoghurt (kalt Laban), kulturmelk og hvit geitost. Du vil også finne en overflod av urter og krydder, særlig sesam, safran, sort pepper, hvitløk, kanel og persille.

Andre vanlige ingredienser er aubergine, gulrøtter, squash, løk, oliven, pita, datoer, kikerter og mynte.

Alle mine måltider var lokale i løpet av min 9-dagers tur, bortsett fra de to gangene jeg spiste på McDonalds i Kuwait og Oman. (Side Note – Jeg har nå spist på McDonalds i 53 land!)

Min favoritt arabiske retter var følgende:

Shuwa (omanske) – geit stekt i en spesiell ovn som er en grop under jorden. Kjøttet er smaksatt med en rekke forskjellige krydder, deretter pakket i sekker fremstilt av tørre blader, som i sin tur er plassert i ovnen. Det er fantastisk.

shuwa-oman

Machboos (Kuwait) – nytrukket Gulf reker på toppen av ris, og smaksatt med sauteed løk, gurkemeie, koriander og tørket loomi (et tørket svart kalk). Krydder og smaker i denne retten er til å dø for.

machboos-kuwait

Khubz  & Hummus (Bahrain) – Khubz er en persisk-inspirert flat runde brød, laget i en leire ovn, som tørker raskt og er best konsumert mens fremdeles varm fra ovnen. Dyppe den i lokal hummus med grønne oliven. YUM. Jeg tok dette bilde inne på bakrommet av en restaurant i Bahrain som de gjorde den frisk.

khubz-bahrain

Balaeet (Qatar) – denne retten har kontrasterende smaker av både salt og søt og er vanligvis spist til frokost. Pastaen er søt med et lite hint av kardemomme, toppet med wafer egg pannekaker. En bit av sødme og en sprø salte egg pannekake er det som gjør denne retten så unik og deilig.

Karak (Oman) – Inspirert av indisk chai, er dette en flavored te laget av brygget svart te med melk, krydder og urter. Det er alltid servert kokende varmt (selv om sommeren), og er ofte nytes hele dagen. Jeg drakk minst 2 kopper Karak hverdagen.

Ting å gjøre i Midt-Østen

Besøk soukene – en souk er en tradisjonell markedsplass som har alt fra håndlagde varer til klær og elektronikk. Mange av soukene har også utendørs kafeer, restauranter, street mat og shisha barer. Jeg anbefaler å besøke dem om natten som det er når det meste av aktiviteten skjer.

souk-waqif-doha

Gå gjennom sentrum – hver storby i Mexicogolfen har futuristiske skyskrapere og en elektrisk skyline som ikke kan gå glipp av. Bare vandre rundt og holde hodet ser rett opp til himmelen! Bildet nedenfor var i Doha, Qatar.

doha-downtown

Gå inn i moskeer – Hvert land har en “Grand” eller “National” moskeen som er vel verdt en tur inne. Disse Moskeer er bygget med så mye detaljer og perfeksjon, og inne, kan du beundre de massive myke tepper som tilsynelatende går på evig. Vær oppmerksom på at de har strenge besøker timer (under off-bønn tid), så alltid være respektfull.

doha-mosque

Røyke Shisha på Utendørs Kafé –  en reise til Midtøsten ville ikke være komplett uten røyking noen shisha (vannpipe) på en utendørs kafé. Min favoritt smaker var eple og jordbær.

Budsjettering – Flybilletter, hoteller, transport, etc.

Gulf-landene er ikke på langt nær så billig som Sørøst-Asia eller Sør-Amerika … Det er faktisk ganske dyrt.

Det eneste som er billig er shopping i soukene (markeder), der du kan prute ned prisen – akkurat som jeg gjorde her i Muttrah souk i Muscat, Oman.

oman-souk

Jeg brukte et gjennomsnitt på $100 USD per dag (ikke inkludert flyreiser), som dekket alle hoteller, måltider, Übers, sightseeing, etc.

Det finnes en rekke flyselskaper som flyr fra land til land, og alle av dem er gode. Faktisk er mange av Middle Eastern Airlines oppført som toppen i verden (Qatar, Emirates, Etihad). Jeg fløy med Kuwait Air, Oman Air, Etihad og Gulf Air og hadde store opplevelser rundt.

qatar-airways

Det koster å fly enveis (fra land til land) er ca $100 USD, og ​​jeg har bestilt flybilletter ca 3 uker i forveien. Jeg er sikker på at du kan finne billigere hvis du bestiller 4-8 uker ute.

For overnatting, jeg bodde på “budsjett” hoteller, som varierte fra $50 – 80 USD per natt. Jeg gjorde alle mine reservasjoner på Booking.com. Dessverre er det ikke mange billigere alternativer med mindre du bruker couchsurfing, som er gratis.

BRUK UBER når det er mulig, og unngå å ta taxi som de vil rive deg av. Uber var svært rimelige (samme prisene som i USA), og det er tryggere og mer pålitelig enn noen taxi. Som for å skrive dette, Uber er tilgjengelig i Bahrain, Qatar, Dubai, Tel Aviv og Libanon.

Selvfølgelig kan du budsjettere deg selv på mindre enn $100 USD per dag hvis du bruker couchsurfing og bare spise gate mat, osv … men jeg er veien forbi disse dager.

Topp 5 høydepunktene på turen min

1. Sove i Omani-ørkenen –  Jeg gikk på en utrolig ørken tur med et firma som heter  ett tak Oman. De plukket meg opp på flyplassen, og vi kjørte 4 timer over natten i midten av Wahiba Desert of Oman. Vi slo leir i telt, kokte burgere over en brann, og våknet opp på 5:30 til en av de mest fantastiske utsikten jeg noensinne har sett (nedenfor).

Hvis du går til Oman, kontakte dem på [email protected] eller Hva er App (+96899387526), ​​og de vil arrangere en fantastisk tur for deg!

omani-desert-wahiba

2. Kuwait by Møt opp –  jeg holdt mitt første møte opp i Kuwait by på en kaffebar og ca 30 fantastiske mennesker dukket opp. Ord kan ikke beskrive den følelsen jeg hadde da jeg fikk møte alle og dele reisehistorier. En gutt, som heter Mohammed, er bare 14 år gammel, men kom helt alene på en skole kveld. Jeg koblet med ham personlig, og selv måtte ringe faren for å overbevise ham om å la sønnen holde ut senere og bli med oss til middag.

kuwait-meet-up1

3. Å spille Golf i Kuwait By – Kuwait er det 15. landet jeg har spilt golf i, og det var en av de mest minneverdige runder av mitt liv! Stor takk til mine venner i  Sahara Golf Club til å arrangere denne runden for meg. Jeg spilte faktisk veldig bra (3 over par), og jeg fikk til å bryte i mine nye snapchat briller på samme tid.

golf-kuwait-city

4. Vandring i Wadi Shab, Oman – Jeg hadde ingen anelse om hva Wadi Shab var før min gode venn Lee Abbamonte fortalte meg å sjekke det ut. Det er en av de beste skjermene i naturen jeg noensinne har sett -. Enorme kløfter, steinblokker, og bratte klipper oppslukt av kaldt ferskvann som du kan svømme i jeg gikk klippestuping og klatret fosser hele dagen på Wadi Shab det var fantastisk. Det er mange “wadis” i Oman, men dette er definitivt den beste til å besøke. Stol på meg.

wadi-shab

5. Gå rundt Souk Waqif i Doha, Qatar – Hvert land har en rekke “soukene” eller markeder å besøke, men min favoritt var Souk Waqif i Doha. I løpet av dagen, er det nærmest en spøkelsesby, men om natten, gatene blir levende, og du kan tilbringe 6 + timer nyter qatarske atmosfære. Dette er stedet å kjøpe alle suvenirer, spise street mat eller chill på en kaffe/shisha bar og se på folk.

souk-waqif

Endelig Tips før du går til Gulf

  • Prøv å besøke fra november til mars, ellers vil du bli stort varmt. Desember og januar er den beste tiden.
  • Ha respekt for muslimsk kultur. Ikke besøke en moské under bønn tid på fredag ​​eller lørdag.
  • Arbeidsuke i Midtøsten starter på søndag og går frem til torsdag kveld, noe som betyr at helgekveldene er på torsdag og fredag ​​kveld.
  • Ikke bli blandet opp av valutakurser, spesielt i Kuwait og Bahrain, som de er de to sterkeste valutaene i verden. 1 USD = 0,25 kuwaitiske dinarer …. slik at fem dinarer måltid du betalte for var virkelig $ 20USD.
  • Unngå å gå under Ramadan, som alt vil være stengt fra soloppgang til solnedgang, og det er faktisk ulovlig Hvis du blir funnet å spise på gata. Måneden Ramadan endres hvert år (det er alltid den niende måneden i den islamske kalenderen), så sørg for å sjekke en arabisk kalenderen for å se når det er.
  • Ha respekt for alle, uansett omstendighet. Hvis du gir noen en langfinger, så kan du bli kastet i fengsel, selv om det ikke var noen vitner til stede.
  • På grunn av kulturelle og religioner tro, er noen kvinner ikke lov til å røre menn. Så som en tommelfingerregel aldri nå hånden ut for å riste en kvinnelig hånd … la henne komme ut om hun er komfortabel i å gjøre det.
  • Sørg for at du sjekker visum restriksjoner for oppføring. For amerikanske borgere, kan du skrive inn visa gratis eller få visum-on-ankomst i alle land jeg gikk til.
  • Booze er ulovlig i enkelte land (Kuwait), og bare finnes i enkelte hoteller eller restauranter i andre land. Det jeg prøver å si er – ikke reise til Midtøsten for å forvente en vill natteliv (det eneste unntaket er Dubai).
  • Ta med ekstra US Cash med deg som back up penger, fordi du enkelt kan bytte den i hver flyplass. For å få visum ved ankomst, kan du bruke et kredittkort på innvandring pulten eller amerikanske Cash.

Når du ser tilbake på min tur til Midtøsten, kan jeg ikke slutte å smile og tenke på alle de morsomme tider og minner jeg hadde. Jeg har gjort mange utrolige venner og jeg allerede begynt å tenke på min neste tur til Iran og Saudi-Arabia. Jeg håper at etter å ha lest dette innlegget, vil du vurdere å ta en tur til Midtøsten, slik at du kan oppleve arabisk gjestfrihet for deg selv.