Original English version: http://cnr2.kent.edu/~manley/biography.html

Jeg ble født i Columbia, Louisiana (i Caldwell Parish) 1. september 1954. Min far, Leslie Earl Manley (f. 25.12.1906) jobbet som riving ekspert på veibygging jobber frem til sin død (08.11.1975) kort tid etter at jeg kom inn i gradsstudier. Min kjære mor, Mable Ann Manley (née Lee), ble født den 5. april 1917. I flere år, hun bodde i Monroe, Louisiana til hun døde 3. august 2002. På forskjellige tider, hun jobbet i salg, bokføring, som en radio dispatcher, og i leiligheten sikkerhet. Jeg har en søster, Wanda Ann Manley (f. 18.08.1950), og to brødre, Daniel Leslie Manley (f. 27.08.1943), og Ronald Paul Manley (f. 01.09.1954). I 1972, jeg ble uteksaminert fra Caldwell Parish videregående skole, hvor jeg var klasse salutatorian. Mens i videregående skole, utviklet jeg noen små talent som artist og skapt en rekke oljemalerier. Jeg hadde også en sterk interesse i observasjonell astronomi.

Sommeren 1972 begynte jeg college som en fysikk major Nordøst Lousisiana universitet (nå Universitet av Louisiana i Monroe). Min hensikt var å få den nødvendige fysikk og matematikk bakgrunn til å gjøre det mulig å studere astronomi i gradsstudier. Da jeg fikk min BS-grad i fysikk, magna cum laude, hadde mine interesser noe forskjøvet mer mot astrofysikk enn ren astronomi. Jeg bestemte meg til å få en mastergrad i astronomi fra Universitet av Wyoming i Laramie, Wyoming som på den tiden var å lage nasjonale overskrifter til planene om å bygge det som senere ble kjent som Wiro, den Wyoming infrarød observatorium. Jeg kom inn utdannet skole ved Universitet av Wyoming Institutt til fysikk og astronomi i august 1975. Uten egentlig planer om å gjøre det, jeg passerte Doktor i filosofi kandidatur eksamen i 1977 og bestemte seg til å gå direkte til en doktorgrad. Som utdannet student, hadde jeg muligheten til å lære astronomi laboratorier, som inkluderte en observasjons komponent som jeg likte sterkt. Etter å ha jobbet en sommer med infrarød astronomi gruppen, innså jeg at mine interesser hadde flyttet mer mot fysikk, og så ga jeg opp mine planer om å bli en astronom. Selv deltar utdannet skole, møtte jeg min fremtidige kone, Mari Takai (f. 20.05.1949), som jobbet på en mastergrad i psykologi. Mari ble født i Niigata, Japan, der hennes familie lever fortsatt. Vi var gift på et fjell i Wyoming 23. juli 1977, etter som hun forandret navnet sitt til Mari Takai-Manley.

I februar 1978, Mari og jeg flyttet til Los Alamos, New Mexico der jeg begynte eksperimentell forskning arbeider med professorene Ray Kunselman og Glen Rebka, som senere ble min avhandling rådgiver. (Glen var en elev av Robert V. Pound, og den berømte Pound-Rebka eksperiment er oppkalt etter dem.) Mitt første eksperiment involvert ved hjelp pionic titan til å teste Klein-Gordon likningen. Vi var stasjonert i Los Alamos til 1981, da jeg var ferdig min avhandling, “Måling og Isobar-modell Analyse av Dobbelt Differential Tverrsnitt til pi +  Produsert i pi p –> pi+ pi n”. Bor i Los Alamos var en fantastisk mulighet til å høre foredrag av Nobelprisvinnere og å bli utsatt daglig til de mange fordelene med å jobbe i et nasjonalt laboratorium. Min en beklagelse om våre flytte til Los Alamos var at Mari aldri fullførte sin mastergrad i psykologi.

I 1981 begynte jeg arbeidet ved  Virginia polytechnisk institutt og Stat universitet  Institutt til fysikk i Blacksburg, Virginia. Min postdoctoral stilling ved Virginia Tech involvert i første rekke å gjennomføre en omfattende isobar-modell partiell-bølge-analyse av verdens boblen kammer data til pi N –> pi pi N reaksjoner. Mine veiledere var Richard Arndt og L. David Roper, som er høyt ansett til sin forskning som involverer delvis bølgeanalyser. Mens på Virginia Tech, var jeg glad til at Mari tilbake til gradsstudier, og endelig gjennomført en mastergrad i rådgivning.

I 1984 gjorde jeg en karriere flytte til å begynne en ny postdoktor stilling ved Lawrence Livermore Nasjonalt laboratorium i Livermore, California til første gang begynte jeg å studere om komplekse kjerner. Min veileder ved Livermore, Barry Berman, er nå professor i fysikk ved George Washington universitet. I de to årene vi bodde i Livermore, var jeg først og fremst involvert i å analysere elektronspredningsdata fra de sjeldne isotoper av oksygen. Jeg deltok også, men i en pion-spredning eksperiment på en sjelden silisium isotop ved TRIUMFVancouver, B.C.

I 1986 flyttet vi over hele landet til Kent, Ohio hvor jeg hadde akseptert et fakultet posisjon i Institutt til fysikk ved Kent Stat universitet. Året etter ble jeg medlem av Amerikansk fysisk samfunn. Jeg kjøpte et piano etter flytting til Kent, men akk, jeg har ikke spilt en god stund. Jeg har imidlertid klart å utvikle en imponerende mineralsamling (om jeg får si det selv). Mineral samle er en hobby som jeg opprinnelig utviklet som en gutt i Louisiana. I sjeldne tilfeller har jeg syslet i  poesi. Jeg liker også å lese vitenskap skjønnlitteratur og “Thriller” romaner. Min favoritt forfattere inkluderer Greg BearBen BovaMarion Zimmer BradleyRobin CookRick HautalaStephen KingDean KoontzRobert R. McCammonAnne Rice, og John Saul.

Min forskning i løpet av de første årene på Kent fokusert hovedsakelig på eksperimentelle studier av atomstrukturen ved hjelp inkluderende elektron spredning ved MIT-Bates lineær akselerator senter. Jeg har også deltatt i mange (p, n) eksperimenter på IUCF (Indiana universitet Syklotron anlegget) i Bloomington, Indiana. De (p, n) eksperimenter ble ledet av mine venner og kolleger, Bryon Anderson og John Watson. Jeg haved veiledet forskning av 12 hovedfagsstudenter: Michael Saleski (MS, 1990); Marker Selgere (Doktor i filosofi, 1991); Joseph Ruthen (MS, 1995); Martin Niboh (Doktor i filosofi, 1997); John Olmsted (Doktor i filosofi, 2001); og  John Tulpan (Doktor i filosofi, 2007), Hongyu Zhang (Doktor i filosofi 2008), Kabi Bantawa (Doktor i filosofi 2009), Manoj Shrestha (Doktor i filosofi 2012), Brian Hunt (Doktor i filosofi 2017), Chandrasekhar Akondi (Doktor i filosofi 2018), og  Haoran Sun (Doktor i filosofi pågår). Min forskning har vært støttet i hovedsak av tilskudd fra det amerikanske Nasjonal vitenskap fond og det amerikanske Avdeling av energi. På Kent, jeg også har vært en del av en eksperimentell innsats, ledet av Richard Madey, til å måle den elektriske formfaktoren til deuteron. Jeg er webmaster til Baryon Resonance Analysis Gruppe (skryte), og i 2002 ble jeg valgt til leder av SKRYT Styringsgruppe. I 1995 ble jeg en charter medlem av den nye Krystall ball samarbeid, Engasjert i eksperimentelle studier av baryon spektroskopi ved hjelp pion og kaon bjelker ved Brookhaven Nasjonalt laboratorium  AGS, som ligger på Long Island, New York. Jeg har også bånd med Hall A og Hall B eksperimentelle programmer på Thomas Jefferson akseleratornasjonal accelerator anlegget i Newport News, Virginia. Foreløpig er min forskning fokusert på eksperimentell og fenomenologisk studie av baryon resonanser. Jeg er medlem av A2 Samarbeid involvert med eksperimenter med ekte merket bremsestråling fotoner i Mainz, Tyskland.

Jeg ble forfremmet til full professor i 1997. Jeg har tjent i flere år som Fysikk Avdelingens grunnkoordinator.

Sist oppdatert 26. november 2018.