Den Store Silkeveien

Original English version: https://web.archive.org/web/20071006105726/http://www.fantasticasia.net/?p=7&travel=Great%20Silk%20Road%20Route%20Way

  Den Store Silkeveien er trading campingvogn veien fra Kina til hovedstaden Roma imperium. Eksistert fra andre århundre f.Kr. til det 16. århundre e.Kr. den totale lengden på ruten var ca 7000 km. Det fikk sitt navn fra det første elementet av transitthandel – kinesisk silke, senere ved siden av silke, dukket andre varer: smykker, glass, jern osv.

  Den viktigste ruten for den store Silkeveien gikk gjennom territoriene til Kina, vask av Tarim, Over Pamir og Tien-Shan-fjellene, Sentral-Asia, Afghanistan, Iran, langs den østlige kysten av Middelhavet og lenger til de viktigste handelssentrene i nærheten av East, Nord-Afrika og Europa. Den Store Silkeveien spilte en viktig rolle i livsstil av mange nasjoner Eurasia. Det var en viktig arterie i gamle og middelaldrende tid, kilden til handel og informasjon årsak til mange konflikter og kriger. Langs ruten dukket opp, nådde de gylne tidene og dø mange nasjoner og kulturer, handelssentre og mange hovedsteder i verdensriker.

  I det andre århundre f.Kr. Folk tok mange forsøk på å krysse Tien-Shan barriere, noen forskere antar at denne delen av Great Silk Road allerede fungert i 4. århundre f.Kr. I noen måte territorium og nasjoner gamle Tien-Shan ble plassert i hjertet av denne enorme økonomiske og kulturelle fenomen.
Mange caravan ruter på Great Silk Road ble endret etter tid, og bare de viktigste retninger fra øst til vest og tilbake ble holdt opprinnelig.

  Caravan trafikken var svært treg, i god dag campingvogn besto fra 100 til 10 000 kameler dekket 8 farsah (50 km), i ekle dager – 4 forsah (25 km). Langs ruten den man kunne ta en pause i karavaneserai.

  Den Store Silkeveien forfremmet overgangen til avgjort livsstil, og utvikling av avl. Det var ingen tilsvarende fenomener i menneskehetens historie med samme økonomiske og kulturelle betydning. Den Store Silkeveien sette Order, Commonwealth og fred generelt kaos av middelalderen.