Det store spinnet

Original English version: https://www.crmvet.org/comm/bigspin.htm

Bruce Hartford
November 2020

I for mange år har republikanerne utsatt oss for en nådeløs trommeslag av Big Lies. Nå behandler noen demokratiske partiledere som tradisjonelt favoriserer politikken til store givere oss til en godt koordinert tur på Big Spin ved å skylde på “sosialisme” og “Defund the Police” for partiets valgmangler, påståtte nedgang i Latino-støtte, og tapet av demokratiske seter i huset. Ekko av dem er en knebling av godt betalte eksperter. Jeg kaller “BS.”
Først og fremst kjørte ikke Biden på “sosialisme” eller “utvise politiet.” Faktisk tok han eksplisitt avstand fra disse posisjonene, og det samme gjorde de fleste (alle?) Av de tapende etablerte. “Sosialisme” var Trumps beskyldning og angrepslinje mot de som støtter Green New Deal, Medicare for All, og avslutter rasistisk politivold. Men alt og alt som demokrater foreslår, vil alltid bli merket som “sosialisme” av republikanerne, fordi “sosialisme” for dem ikke er en politisk-økonomisk konstruksjon, men snarere et hatord, et smøreord mot alt de er imot.

Jeg lærte den leksjonen i Selma Alabama da lensmann Jim Clark kalte meg “kommunist” da han kastet den dårlig bankede rumpa mi i politibilen sin. Jeg spurte ham: “Hva er en kommunist?” Han visste svaret med en gang, “En kommunist er en hvilken som helst gudfornøyd New York-kike som ønsker å la nigrahene våre stemme!” Vel, helvete, bortsett fra at jeg var fra LA, hadde han meg død for rettigheter. Helt siden har jeg nektet å godta eller gi anerkjennelse til politiske etiketter som er utgitt av rasister og republikanere.

For det andre støtter ikke de faktiske tallene påstandene fra spinnerne. Et enkelt regneark med valgavkastning og data fra avstemningsmålingene viser ingen signifikant endring i forholdet mellom demokrater og republikanske stemmer mellom 2016 og 2020. Nøyaktige sammenligninger blir forvirret av tredjepartskandidater, men hvis du fjerner de andre kandidatene, er stemmerandelen:

2016    Clinton: 51.1% Trump 48.9%
2020 Biden 52.0% Trump 48.0%
 Hvis ideologier, posisjoner og slagord som “sosialisme” svingte velgere mot demokrater, ville det vært et merkbart skifte fra blått til rødt – som det ikke var. Valgdeltakelse vant valget til Biden. Demokrater fikk 14 millioner flere stemmer i 2020 enn de gjorde i 2016, Trump fikk 11 millioner flere. Det var valgdeltakelsen som snudde bordet.
Videre viser dataene ingen signifikant nedgang i Latino-støtten. I løpet av de siste fire presidentvalget viser Latino-støtte fra demokratiske kandidater bare små skift:
Ja, i Miami-Dade var det en sving mot Trump blant kubansk-amerikanere muligens på grunn av “sosialisme” -påstanden, og det kan ha skjedd noe lite skifte i et Texas-fylke av en eller annen grunn. Men lokale skift og avvik indikerer ikke nasjonale trender eller bevegelser.
De fleste av oss forventet at Trump/republikanske antiinnvandrer, anti-latino, rasistiske retorikk ville øke Latino-stemmene for Biden betydelig. Når det ikke skjedde, var det et følelsesmessig slag som føltes som et nederlag. Likevel fortsatte latinoene å stemme 2-1 på demokratene akkurat som de har gjort tidligere, så de tilbyr politisk motivert spinn om hvorfor de (eller hvite forstads kvinner, eller denne gruppen, eller den gruppen) ikke møtte vår håp og forventninger er et intellektuelt rystende forslag fordi feilen kan være mer hos våre håp og antakelser enn effekten av et slagord eller angrep.
Demokrater mistet seter i huset. Men verken Biden eller de tapende etablerere kjørte på, eller støttet, verken “sosialisme” eller “Defund the Police”. Og de fleste (kanskje alle) huskandidatene som støttet disse eller lignende konsepter vant. Spinnerens spinn er at fordi noen demokrater og noen demokratiske tilhengere i noen deler av landet etterlyste en Green New Deal, Medicare for All og Defund the Police, mistet sittende løp, Latinoer falt bort fra partiet, og håpet -for Blue Tsunami vi alle ba om, ble det ikke noe av.
Egentlig? La oss se på noen andre mulige forklaringer:
  • I årevis har vi rettet oppmerksomhet mot og motarbeidet republikanske valgundertrykkelsesarbeid som nøye retter seg mot de som mest sannsynlig vil stemme demokrater, som folk i farger i fattige bydeler og landlige lavlønnssamfunn. Hvor mange prosentpoeng barberet undertrykkelsen av den totale stemmesummen? I hvilken grad trengte undertrykkelse av vårt blå Tsunami-håp?
  • Er det ikke mulig at en liten andel av Latino-velgerne mente at det demokratiske partiets etablering ga liten respekt eller støtte til Latino-kandidatene i presidentens primærprosess, og enda mindre omtanke under valgprosessen for VP?
  • Er det ikke mulig at noen eller alle de tapende operatørene valgte å kjøre dyre mediekampanjer for å svinge ikke-eksisterende “svingende” velgere i stedet for grasrot-banke på dører og slå ut-basekampanjer? Er det ikke mulig at Beltway Bandit-kampanjekonsulenter hvis dyre K-Street-kontorer blir betalt for med 15% provisjon de får på reklamekjøp, ga dem dårlige råd?
  • Hvis “Sosialisme” og “Defund the Police” fremmedgjorde latino-velgere, hva er forklaringen på spinner for at hvite velgere øker støtten til Biden til 41% fra de 37% som stemte på Clinton (og hvite menn gikk fra 31% til 39%)? Bør vi også kritisere det opp til “sosialisme” og “utvise politiet”?

Ser vi på de langsiktige trendene, gled den demokratiske andelen av presidentstemmene fra:

2008:  53%
2012:  51%
2016:  48%
2020:  51%

Det virker usannsynlig at nedadgående drift fra 2008-2016 var forårsaket av at Obama eller Clinton løp for langt til venstre. Kan det i stedet ikke ha vært et resultat av status quo politikk formet og kontrollert av de store partydonorene? I 2020 sto den demokratiske andelen av presidentstemmene litt tilbake til 51%. Kanskje det er fordi tredjepartskandidater tok 6% av stemmene i 2016, men bare 2% i 2020, eller kanskje det er et resultat av å kreve aggressiv handling på klimaet, kvalitetshelsetjenester for alle og konfrontere rasistisk politivold.
Som de sier, “Spinnere kommer til å spinne, men vi trenger ikke å danse etter deres melodi.”
Copyright © Bruce Hartford