Lazarus / Delphi / Programmering Guider

Original English version: http://sheepdogguides.com/tut.htm

Trenger du hjelp med hvordan du gjør bestemte ting i Delphi, Pascal eller Lasarus? Du har rett sted! Føl deg fri til å bruke disse veiledningene i programmering kurs, men en kreditt til kilden ville være verdsatt. Uttaler hvorav … følgende var en stor hjelp for min egen programmering: ‘Borland Delphi How-To’, fra Waite Group, ved Frerking, Wallace og Niddery, ISBN 1-57169-019-0. Sin tilnærming passer mine behov, og hjalp inspirere form av disse veiledningene: De fleste er selvstendige forklaringer på hvordan å utføre en bestemt oppgave, eller bruke en bestemt del av språket.

Først fange din Lazarus … eller Delphi! Jeg foretrekker nå Lasarus, fordi det er gratis og skaper applikasjoner for flere plattformer. Jeg har ennå å møte noe Lasarus kan ikke gjøre det Delphi kunne. Lazarus har vært min viktigste programmeringsspråk siden juli 2011. Innhenting en kopi av Delphi er ikke så lett som det en gang var, men jeg håper du kan fortsatt gjøre det, hvis du ønsker å utforske et alternativ til Lasarus.

 

Lazarus- Alt jeg bruker nå, bortsett fra å opprettholde eldre programmer

Lasarus er svært like de eldre, kommersielle RAD, Delphi. Du kan arbeide i Windows, i Linux eller Mac OS. Du kan kompilere koden for å lage applikasjoner for Windows, Linux eller Mac. Og ja, generelt, kan du selge koden dermed opprettet. (Se Lazarus stedet for “fine print” om det.)

For noen år nå, har alle mine nye arbeid er gjort med Lasarus. Mange av de tingene forklart på min Delphi sider “arbeid” under Lasarus. I tillegg har jeg noen Lazarus tutorials til deg. (De oppsto etter at jeg flyttet fra Delphi. Jeg har ikke skrevet en ny Dlephi tutorial for noen tid. (Men jeg fortsatt “maintian” de gamle.))

Jeg har begynt å arbeide grundig mine Delphi tutorials, merker dem med indikasjoner på noe som ikke er helt det samme i Lasarus. Hvis du prøver å gjøre Lazarus med en av mine Delphi tutorials, og det ikke går bra, kan du skrive og fortelle meg hvilke opplæringen du arbeider med …. Jeg skal flytte den opp min “legge til kommentarer til denne” listen! Jeg har også begynt noen Lazarus spesifikke tutorials.

 

Brower vennlige web-sider

Jeg ønsker å gjøre mitt sider leseren vennlig. Gjør nettleservinduet så bredt som du vil ha det. Teksten vil flyte pent. Det er lettere å lese i et smalt vindu … og resten av skjermen vil være gratis for Delphi eller Lazarus jobbe! Hold nede Ctrl-tasten (“ctrl”) og trykk på plusstegnet, minustegnet, eller null for å endre størrelsen på teksten i Firefox og andre gode nettlesere. Dette og annet godt hint forklart på min makt Browsing side!

Det er flere notater nederst på siden om andre tilbud, min redaksjonelle filosofi, en knapp for å sende meg, og en søkemotor for å finne ting i min side.

For litt moro, se min demonstrasjon av Writing Delphi- som applikasjoner med noe mer enn Open Office!

Tilgi litt frekkhet? Du kom hit, håper jeg, for Lazarus, Delphi eller Pascal tutorials. Like før du går videre til dem, inviterer jeg deg til å vurdere noen sider jeg har produsert i et forsøk på å overbevise deg om at den frie, multi-plattform database innebygd i Open Office, som heter “Base”, eller “ooBase”, er verdig av betraktning.


Se også: Delphi  Course:

Videre til mine langvarige Delphi tutorials (innholdsfortegnelse følger), jeg har en rekke essays som vil hjelpe deg å bli en god Delphi programmerer hvis du tar deg tid til å jobbe deg gjennom dem. De Guider kan håndteres i hvilken rekkefølge passer deg. Essayene i Delphi Course er mest nyttig hvis leses i rekkefølge. Delphi  Kursfortegnelse

 


Innhold, Delphi og Pascal Guider:

Delphi …..

Nivå null:
Pascal selvfølgelig: Hvis du ikke bare nytt for Delphi, men også ny på programmering, kan det være lurt å studere Pascal litt først! Det er et gratis produkt, Pascalite, som du kan bruke for det. Hva du lærer med det vil alle bidra til å få kommer lett med Delphi. Arbeide med Pascal første lar deg mestre en gruppe saker (som vil saken i Delphi programmering, også) før du kjempe med dem og noen problemstillinger som er involvert med alle Windows språk. Siden om kurset mitt forteller deg også hvordan (6/2007) for å oppnå gode Borland Turbo Pascal, også, som vil passe noen behov.

 

Vil du ha en litt moro? Hvis du har den gode, gratis, Open Office installert på Windows eller Linux-maskin, kan du skrive programmer som ligner på mange av programmene i denne opplæringen! Jeg har laget en liten demo, som består av en enkelt “dokument” for Open Office tekst, ooWrite. Hvis du har Open Office på din maskin, og last ned min demonstrasjon, vil du se en “side” av “tekstbehandler” materiale med en knapp, en redigeringsboks, to spin-bokser, og noen etiketter, for utgang. Du vil se teksten manipulasjon, meldingsbokser og regning. Nesten som noe som skapes med Delphi! Moro! (Detaljene om hvordan kontrollene ble gjort “live” er også gitt.) (Demoen ble skrevet for OO versjon 2. Jeg tror de samme tingene var mulig i versjon 1.)

Nivå 1 Guider:

First Class Start her: Men ikke bli overrasket over å finne deg selv på en Lazarus tutorial! På dette nivået, Delphi og Lasarus er nesten utvisket. Dette Lasarus tutorial ble skrevet i juli 2011, lenge etter min Delphi tutorial stedet var moden. Delphi “Start her” ble skrevet før jeg visste hva jeg vet nå!
Fortsett her Men, igjen, ikke bli overrasket over å finne deg selv på en Lazarus tutorial! Som tilfellet var med den forrige tutorial, var dette Lasarus tutorial skrevet i juli 2011, lenge etter min Delphi tutorial stedet var moden. Delphi nybegynnere tutorials ble skrevet før jeg visste hva jeg vet nå!
(For øyeblikket er det også noen Nivå 1 ting i nivå 2 tutorial som heter ‘å legge ting til en enhet’)
Andre klasse “Start her” Dette tar en komplett nybegynner gjennom et første prosjekt, dekker punkter som gjelder for alle prosjekter, og dekker noen punkter om konvensjoner brukt i de andre tutorials.
Hele bildet En oversikt over de delene av en Delphi prosjekt. Dette er mer ‘filosofisk’, mindre ‘hvordan’, enn de fleste av mine tutorials.
Subrutiner: Prosedyrer og funksjoner. Viktige byggesteiner. Dette er en viktig opplæringen, og skrevet i mai 2007, da jeg er fortid å gjøre noen av de feilene som finnes i tidligere tutorials!
At det skal fungere: Tips og råd om feilsøking. Også mer ‘filosofisk’, mindre ‘hvordan’, enn de fleste av mine tutorials. (Se også Pascal feilsøkingsinformasjon i Pascal nedenfor.)
Redigeringsboksen OnChange hendelsesbehandling: Ikke bli skremt hvis du bruker denne linken og finne deg selv i Lazarus- land. Med mindre jeg er veldig mye feil, det du ser i opplæringen vil fungere like godt i Delphi, og hjelpe deg å forstå hendelser og hendelseshåndtering.

Nivå 2 Guider:
Hvordan … ..  Lag en pip “eller annen støy. 
Hvordan … ..  Blank skjermen ved å slå den av. 
Hvordan … ..  Reagerer på brukerens musehandlinger.

____________________________________
SPESIELL!  >>> Les dette når du har blitt komfortabel med å lage Delphi arbeid, i hvert fall for å produsere små ting. Det er en tutorial som forklarer en måte å holde ansvarlig for programmet du utvikler. Den presenterer “flow kartlegging” for hendelsesdrevet miljøer: tilstandsdiagrammer. Har kildekode. Dekker viktige generelle ferdigheter som lar deg utvikle seg til  å gjøre ting ved design i stedet for av “dytte og håper”. Disse ferdighetene tillater deg å fullføre større, mer pålitelige, prosjekter. Underveis er en drill og praksis applikasjon utviklet som lett kan utvides til noe nyttig.
___________________________________

Og nå de “vanlige” nivå 2 tutorials ….

Prøv dette …  Jeg skrev denne mai 2011 … Etter mange år med å bruke Delphi, og for å skrive disse veiledningene. Var mine tidlige tutorials “perfekte”? Nei! Og jeg vil prøve å redigere dem en dag, rydde opp i biter av tingene jeg senere lærte var ikke så smart. Denne veiledningen forteller deg hvordan du gjør noe … Jeg får til det … men det har også noen viktige generelle tips om bruk av Delphi, og på programmering generelt. Emnet for opplæringen er å skape et lite program som presenterer tilfeldig utvalgte sitater fra en tekstfil av sitater. Opplæringen leveres med full kildekode, en kopi av det ferdige .exe-fil, og til og med et prøvesett av sitater å bruke. (Disse er i en ZIP-arkiv, og koblingen for nedlasting i opplæringen.)
Holde kunden fornøyd … Hvordan programmet kan bestemme brukerens ønsker (Pt 1. Se også Pt 2, på nivå 3). Denne opplæringen kommer “anbefalte”: sjekk det ut, vær så snill, selv om bestemme brukerens ønsker ikke var det viktigste du var på utkikk etter?
Menyen “Om” siden og Avslutt alternativet i menyen …  Hvordan legge dem til et prosjekt.
Data Filbehandling …  lesing/skriving datafiler, med kildekode. Første del. Når du er fornøyd med materialet i denne opplæringen, det er en forlengelse av det i nivå 3. Atypisk tutorials her i at det lener seg mot en diskusjon av et ferdig produkt mer enn å vise deg i konstruksjonen fra grunnen av.
Filbehandling … Hvordan lese data fra filer på platen, og skrive til slike filer. (En lang tutorial)
Gjenbruk av et prosjekt …  En kort guide til å bygge et nytt prosjekt fra en tidligere, lignende, en.
Legge ting til en enhet …  Hvor sette ting. Ting som betyr noe. Saker av omfang.
Denne opplæringen er full av Good Stuff … men veldig rotete, dårlig organisert i øyeblikket. Jeg vil prøve å sortere det ut, men for nå: Du har blitt advart!
Syntax Notation …  hvordan å lese viktige ting.
Du vil lære mer fra Borland “Hjelp” filer når du mestrer informasjonen i denne opplæringen.
Tilstandsdiagrammer … Jeg anbefaler at du leser denne korte generelle tips for bruk av tilstandsdiagrammer. De hjelper deg med å holde en klar idé om hva du prøver å skape. Flytskjemaer er bra for små “hjørner” av prosjektet, men siden Windows (og Linux) er arrangementet drevet, er flytskjemaer begrenset i sin nytteverdi for å håndtere det totale bildet.
En komplett eksempel …  Dette ble skrevet i mai 2007 og er mer polert enn noen av disse veiledningene. Det blir til en treg start, men når det er i gang, det tar deg ganske raskt gjennom etableringen av noe større enn en typisk nivå to program. Hva det betyr er ikke det viktigste punktet … Det viktigste punktet er hvordan programmet ble bygget, fra tom form, tenkte etapper, til ferdig skapelse. Søknaden manipulerer tegnstrenger.
Kommandolinjeparametere …  kan du ta en titt på dette … det er ganske kort. Du vil bli vist en måte å oppnå noen av fordelene med INI-filer og register … uten forut å skrive ting på din kundens systemer.
Bruke TTimer komponent …  Dette ikke bare får deg i gang med å bruke en viktig komponent, men det bør også hjelpe deg å heve din kompetanse for å arbeide med Windows’ grunnleggende hendelsesdrevet karakter. Denne opplæringen ble sterkt redigert 5/07 og  a)er polert og  b)dekker noen viktige aspekter ved å skrive Delphi programmer. Det er ikke lett eller kort, men det er sterkt anbefalt  hvis du er villig til å gjøre en innsats for å gjøre fremskritt! Det er ikke bare om Timer komponent.
Et eksempel-Reading Skill mosjonist …  Dette kommer med komplett kildekode for deg å lese. Det illustrerer bruker OnChange tilfelle en redigeringsboks for å svare på brukerundersøkelser. Den bruker også en tidtaker for å vise en liste over ord på skjermen for en tidsbegrenset lesing mulighet. Bruken av enkle Try … Bortsett blokker er også vist, i håndteringen av en EConvertError unntak.
Prinsipper for programmering, og rullefelt, GetTickCount, osv … Dette kommer også med komplett kildekode for deg å lese. Det viser rulle i aksjon, men det også “digresses” for å dekke en rekke generelle punkter som nestende prosedyre (eller funksjon) erklæringer, ved hjelp av TabOrder, og sette opp muliggjør. Den nyttige GetTickCount får en omtale, også.
Bruk hendelsene, Luke …  Denne opplæringen startet som en introduksjon til streng nett, og det gjør introdusere dem. Men mens jeg jobbet på det, jeg “oppdaget” mer enn jeg hadde visst om bruk av en hendelse drevet operativsystem. Opplæringen illustrerer også godt bra inkrementell utvikling. Anbefales til alle, ikke bare de som leter etter hjelp med streng nett. Ikke veldig lenge. Det fører også til en enda viktigere Nivå 3 opplæringen.

Nivå 3 Veiledning:

   Ganske mange av de tingene som er tildelt dette nivået er ikke komplisert, men de ble satt her allikevel som de ikke var avgjørende for Delphi programmering generelt. Noen andre er også ganske enkel, men kommer uten mye støtte opplæringen materiale.

Få din søknad til automatisk kopiere tekst til systemutklipps eller lime ting inn din søknad fra utklippstavlen:  En uvanlig kort tutorial … men “det gjør hva det står på tinn”, og teknikkene er nyttige. Dette er på nivå 3 bare fordi disse teknikkene er ikke bredt viktig, og også den opplæringen har blitt skrevet for lesere som ikke er ny i Delphi. Opplæringen er faktisk fra min Lazarus tutorials samling, men jeg tror alt i den fungerer på samme måte i Delphi … men må innrømme at jeg ikke har testet det! Har skrive og klage hvis jeg er galt; lagre neste person stresset?
Bruke INI-filer, skrive, hvordan hendelser hjelp, sjekksum datavalidering, og ulike “grunnleggende” En uvanlig opplæringen. En stor (ish) “ekte” program, som jeg skrev fordi jeg trengte det, ikke fordi det var nyttig for å illustrere noen programmering dyktighet. Opplæringen har mye mer i det enn noen, med mye mindre forklaring. Nesten ingen av de vanlige blow vise slag beskrivelse av bunnen opp utviklingen, for eksempel.
Dessuten er det en første! Det handler om et program skrevet med Lasarus! Jeg tror alt i opplæringen gjelder like godt til Delphi arbeid. Tidligere (før september 2012), gjorde jeg noen konverteringer av Delphi opplæringsprogrammer for å få dem til å “jobbe” med Lasarus. (Ikke mye “konvertere” behov, som regel.) Her, for første gang, et program som ble opprettet ved hjelp av Lasarus, men som har lærdom for Delphi programmerer.
Passerer data til og fra underrutiner. Eksterne enheter. Ved hjelp av brukerdefinerte poster, for å “pakke” en rekke verdier i en “pakke”. Med en utvidelse på hvordan koden kan bli satt i frittstående eksterne enheter, for gjenbruk mellom flere prosjekter. (Nei … Jeg mener ikke å lage en komponent … noe enklere, med færre forgreninger. Skrevet i mai 2011, og mer konsis, mer verdifull enn mange, hvis du trenger den kompetansen forklart. Du “kan gjøre uten” dem .. men hvis du begynner å bruke teknikker forklart her, kan programmering bli mer robust, og du kan fullføre prosjekter raskere.
Wax on, wax off …  En enkel søknad, med kildekode. Trenger ikke gjøre noe fryktelig smart, men illustrerer hvor enkelt og “ren” et program kan. Dette programmet ble bygget for en faktisk, virkelige verden trenger, i forbindelse med min deltakelse i Pachube “internet of things” data megling prosjektet. Men det har andre programmer, og ting å lære enda ikke Pachube brukere. Skrevet i januar 2011, og verdt minst en skumme gjennom, om jeg får si det selv!
Denne >>> * * overgir jeg til deg! … ikke bare for informasjon om flere former, smart bruk av arrangementer for å drive tilstandsendringer, og informasjon om bestått kontrollene til parametere, men også fordi er ble skrevet lenge etter at de fleste av materialet på nettstedet, og dekker generelle punkter som skal hjelpe deg å gjøre en bedre jobb med å skrive søknader. (Publisert 9/06).
Holde kunden fornøyd …  Hvordan programmet kan bestemme brukerens ønsker (Pt 2. Se også  Pt 1, i nivå 2).
Hjelp filer … gjøre koblingen mellom dem og programmet. (En kort tutorial). (Jeg bruker  HelpScribble  å lage min HLP og CHM-filene. Jeg har en side gjennomgå hjelpefilen skapelse, også.)
Opprette en rekke redigeringsbokser …  triksene forklart her ville fungere med andre komponenter, også.
Skape noe som skal brukes av mange programmer …  Viser deg hvordan du kan gjenbruke kode. Skriv noe en gang, kan du bruke den i mange applikasjoner. Opplæringen tar ikke deg hele veien til å registrere en komponent slik at den blir en del av Delphi Component Palette, men den viser deg hvordan du kan skape noe som kan optimalisere utviklingen av en rekke programmer som alle må et felles element, for eksempel en meldingsboks med opphavsrett og versjonsinformasjon. Det er en annen tutorial på dette viktige temaet  i nivå fire, der noen ekstra funksjoner som tilbys av Delphi blir utnyttet.
Alternativ “å skape noe som skal brukes av mange programmer” …  ^^ Se også forrige tutorial ^^.  Denne “alternative” er en gammel opplæringen, ikke så godt presentert som nyere (innlegg om 1/04) seg. Det gjør imidlertid, beskrive og skaper en  high score tabellen. Prøv å ignorere “for å bli brukt av mange programmer” elementer … de er bedre forklart i forrige tutorial, men hvis en rekordar bord er det du trenger, er dette din tutorial!
Enda en datafil håndtering tutorial Det er ganske mange på denne siden! Dette er veldig kortfattet, og nyere enn de fleste, har blitt skrevet i juli 2011. Den bruker huskelapper. En til å holde en fil som blir massert av programmet, en som en buffer for å bygge resultatet i. Også går inn med OpenDialog og SaveDialog … Umm … dialoger! Opplæringen kan også brukes som et nyttig skall å knekke ryggen på å få mange fil manipulasjon applikasjoner skrevet. Koden er ganske “ryddig”, verdt en rask skumme for noen andre “triks” som brukes underveis.
Datafil håndtering  pluss ved hjelp av dialoger lese og skrive data til/fra filer. Andre del, selv om du kan begynne her. (Må begynne her hvis materialet på dialoger er din eneste interesse.) Den første delen er på nivå 3. Delphi komponenter OpenDialog og SaveDialog forklart. (De er gode nyheter, og ikke for hardt.) Også dekket: lage dine egne dialogformer. Kildekoden er tilgjengelig for nedlasting. Atypisk av tutorials her i at det lener seg mot en diskusjon av et ferdig produkt mer enn å vise deg i konstruksjonen fra grunnen av.
En quiz program …  Illustrerer diverse ting, bruker en TMemo objekt, viser deg hvordan å implementere “Ønsker du å lagre data før du avslutter?” Quiz Programmet husker brukernes tidligere resultater, på et spørsmål ved spørsmålet nivå. Kildekoden er tilgjengelig for nedlasting.
Dataregistrering programmet … trolig i seg selv, til ingen nytte for deg. Men illustrerer noen nyttige triks, kan bidra til å forbedre din forståelse av mulighetene som en hendelse drevet miljø skaper. Kildekoden er tilgjengelig for nedlasting.
En start på en skrive veileder spillet …  Unfinished i dag. Illustrerer utviklingen av et program.
Hvordan få tilgang til databasefiler …  Det er utrolig lett å skrive et program i Delphi som lar deg vise og redigere filer som deles med Paradox, dBase, Access, etc. Lær hvordan her!
Spille WAV-filer med Mediaplayer … Enten du vil at programmet skal si “Du har ny mail …”, eller bare trenger en overlegen  “Zapp” lyd, her er hvordan. Og det du lærer her sannsynligvis fungerer for å spille andre medier også.
Lese joysticken …  gjør det i Delphi 2 og oppover. Revidert og utvidet mai 04. En stoppeklokke program er opprettet som en illustrasjon. Se også  nivå 4 joystick opplæringen. Kildekode som følger med.
Et styreprogram dissekert … Et program med boksene og boolske variabler som arbeider sammen analyseres. Nedlastbar kildekode følger med.
Bruke DLLs. Innføring … Hvordan bruke funksjoner og prosedyrer fra andres biblioteket for dynamiske koblinger (DLL). En er gitt. Det er også en valgfri andre avsnittet om hvordan å skrive din egen DLL. Opplæringen kommer med kildekoden, og en pre-skrevet DLL for deg å bruke mens du lærer. Se også min nivå 4 tutorial hvis du vil ha mer på DLL-filer.
Utskrift av fotografier en linje av gangen … denne opplæringen viser deg hvordan du kan sende tekst til en skriver en linje av gangen. Det er ingen kompliserte konsepter, men behovet er ikke universell, og hjelpen er minimal .->
A Word Search Program … Du trenger ikke programmet, men kanskje noen av teknikkene som brukes til å fullføre det vil være av interesse! Kildekode og .exe gitt. Liten hånd-holding om hvordan å lage Delphi arbeid, kommenterer bare på og i det ferdige produktet.
Velg en celle, en celle … Tilsynelatende er denne opplæringen om å bruke kode for å velge en celle av en streng rutenett under kjøring. Underveis, noen mer generelt oppstår viktig materiale om å bruke referanser til Delphi skapt objekter, for eksempel objektet i “avsender” som oppstår fra Delphi skapt hendelseshåndterere.

Tegning eller vise bilder/grafikk, ETCETERA:  Bare for å hjelpe deg med å finne ting, jeg gruppering (*) følgende Nivå tre tutorials sammen. Mens  en del av hver av disse er i ferd med å tegne bilder, gjør grafikk med Delphi, nesten alle av dem dekke andre emner, poeng, problemer underveis ….
Introduksjon til grafikk …  moveTo (100,10), DrawTo (300 300); er enkel nok … Linken i begynnelsen av dette avsnittet vil ta deg til en  Lazarus  tutorial jeg skrev ved juletider 2013. Den forteller deg det meste av hva som er i den neste, eldre opplæringen, sannsynligvis bedre. Den inneholder notater på svært små forskjeller i hva du gjør i Delphi vs hva du gjør i Lasarus. Prøv det først. Hvis det ikke fortelle deg hva du trenger, kan du prøve …
* Introduksjon til grafikk … MoveTo (100,10); DrawTo (300,300); virker enkelt nok … men det er ikke nok til å lage en linje som fortsatt vil være der etter at du minimerer deretter gjenopprette vinduet. (Se forrige oppføring i denne innholdsfortegnelsen nå.) Linken i avsnittet du leser også forteller deg hvordan du lager vedvarende grafikk,  og (!) Snakker kort lastepunktgrafikk.
* En annen tegning tutorial, med ekstra biter! … Dette er en av mine mer nøye gjort tutorials. Det ble gjennomført i mai 2007 da jeg hadde vært å skrive dem på en stund. Den strekker seg det arbeidet som gjøres i forrige tutorial (“Introduction to Graphics”) og også viser deg litt om å bygge lett endres programmer. Grafikken genereres er bare litt ganske morsomt poking moro på folk som trodde DRM tilgangskoden kunne holdes hemmelig. Det er også litt om ulike nummer baser. (“Hex”, osv)
* Bilder og filtilgang … display .bmp bilder på skjemaet. Få tilgang til alle filene i en gitt mappe på platen, bruker det som grunnlag for en “Kan du kjenne igjen …” øvelse. Opplæringen har grove kanter, men hele kilde oversikt over arbeidsprogram gitt. (Delphi versjon 4 og 7, minst, kan du vise JPEG-bilder. Jeg vet ikke hvilken versjon av Delphi kom med denne funksjonaliteten … email meg hvis du vet? … og jeg leter etter et freeware komponent med kildekode ( eller fra en pålitelig kilde, som sourceforge eller Tucows) For en komponent for å tillate viser JPEG-bilder i Delphi 2 programmer … igjen, vennligst kontakt hvis du kan hjelpe? En beslektet tanke: Delphi 4 (standard) kan installeres på en PC med bare serienummer og autorisasjonskode. Du trenger ikke “tillatelse” fra en Borland (eller annet selskaps … f.eks Microsoft (!)) Server. Tror du virkelig at Mr. Gates selskap kommer til å la deg spille alltid med alle de verktøyene de har gitt ut “gratis” nylig? (pre-5/07) Og vil andre selskaper alltid være der for å aktivere ting du flytter til nye PCer? Gi meg produkter som jeg kan installere web-mindre, hver gang!
* Grafer for matematikk … Dette kommer med kildekode og en kompilert exe. Det er en seg lengre enn-vanlig opplæringen fordi du er tatt gjennom utvikling av en faktisk, nyttig program. Det er ingen spesielt vanskelige begreper involvert, bortsett, kanskje, fra bruk av en subrutine å gi OnChange behandleren for flere redigeringsbokser.

Slik skriver du en skjermsparer: En skjermsparer er ikke veldig forskjellig fra alle andre Windows-program. Mark R Johnson har utarbeidet en utmerket diskusjon i samme stil som mine tutorials, og jeg ser ingen grunn til å re-oppfinne at hjulet. (Han har selv gjort kildekoden tilgjengelig.) Jeg har satt dette i nivå tre på grunn av noen kjedelige odds og ender som du må løse. Hva du har din skjermsparer gjør kan være svært enkel.

Hvis, forresten, du er bare ute etter en skjermsparer genererer programmet, for å vise bildene dine, har jeg gjort en komparativ gjennomgang av noen ting … mange gratis .. som kan være av interesse.

En fordel, please?  Hvis du vet om en god Windows skjermsparer som tilfredsstiller følgende, vennligst gi meg beskjed? (Jeg trenger bare .exe, ikke kildekoden.)
Shareware, registrering mindre enn $20.
Viser roterende kube.
Bilder på forsiden av kuben brukerdefinert … forhåpentligvis med
noen svært enkle midler. Best av alt: Screensaver bare
bruker seks bilder i et kjent sted. I min perfekte
verden, ville endre innholdet i en av filene
endre bildet på kuben. Jeg har ikke noe imot å være
begrenset til bilde filnavn faste.
Redaktørens e-postadresse. Forslag velkommen! 
min takk til den type leser som pekte meg til Xara roterende kube skjermsparer. Det har blitt publisert på min maskin for et par måneder nå uten problemer. Den oppfyller selv min “Endre skjerm ved å endre innholdet i fila” kravet, tror jeg. Det nyanser ansiktene som de slår … en viktig “frill” for å oppnå best effekt, tror jeg. Info og program på Xara nettsted.

Nivå 4 Guider:
Største og beste hittil: Knytte flere enheter  Arduino “master / slave” oppsett: Med et program som kjører i en “master” PC, en Arduino  “slave”, med en LED og “ringeklokke” bryteren kan “kjøres” / overvåket. Vinduet på PC-skjermen forteller deg fra øyeblikk til øyeblikk om “dørklokke” koblet til Arduino er trykket, og det er to knapper: “Slå LED On”, “Turn LED Off”. Med et museklikk på master, PC , LED  på Arduino  kan slås på eller av. De to er forbundet med en enkel seriell link. Du trenger ikke Delphi å dra nytte av materialet i opplæringen, selv om PC-en del av den er formulert i Delphi vilkår.

Ved hjelp av serieporten … Part One:  Sende meldinger fra en PC over en seriell link, f.eks RS-232 … men  bare i én retning .

Ved hjelp av den serielle port … Del to:  toveisKommandoer, sending av meldinger  enten måte  mellom to enheter som er forbundet med en seriell kabel, eller virtuelle serielle Kommandoer kobling. Dette har elementer for en Hyperterminal klone. (Se “PuTTY” (bruk Google) hvis du vil ha en ferdig “Hyperterminal”.)

Ved hjelp av serieporten … Hyper klone:  Ikke like bra som Hyperterminal eller kitt … Jeg bare nevner dem til å gi deg en idé om hva programmet gjør. Det sender fra et memo, tegn for tegn, så fort du legger dem inn, og mottar data via en seriell strøm, og går ting til et memo. Denne opplæringen er spesielt råolje i øyeblikket, men tilbyr deg mye kode. Programmet er omtalt til slutt ble forvandlet til “største og beste”, som beskrevet ovenfor.

STOP PRESS !!! Jeg har, etter mange år med å prøve, endelig sussed ut de underliggende rutiner for en Hyperterminal klone. Programmet, kildekode og kompilert exe er tilgjengelig for deg i “Bruke seriell port, del 2” (ovenfor). Hvis du arbeider med å koble enheter med serie koblinger, kan du også finne  min Arduino Serial Comms siden  nyttig.

Den “prøve … bortsett fra …” mekanisme for å fange feil  Dette er en av de tingene som du ikke “trenger” … men det er svært nyttig når du mestrer det. Og det gir deg en måte å kontrollere hva som skjer når for eksempel møter en rekke sjekk feil søknaden din. Dette essay også går inn i en rekke saker av god programmering praksis. Det betyr ikke, dessverre kanskje, bare “fortelle deg svaret”. Første utkast juli 2011, da jeg hadde brukt Delphi og skriver disse veiledningene i over et tiår.

Tilgang Port Hardware …  denne opplæringen forteller deg om et freeware DLL for å sende meldinger til og fra PC via parallell- eller serieporten. Opplæringen omfatter hjelp om hvordan du bruker den. Du kan kjøre elektronikken din egen devising koblet til PCen. Hvis du er ny på DLL-filer, er det et  nivå 3 tutorial på DLL-filer  for deg. Hvis du fester dine egne elektronikk høres interessant ut, kan du besøke  min side om å bruke datamaskinens porter .

Tilpasse en standard kontroll …  Fullfør nivå 3 tutorial ‘Lage en rekke redigeringsbokser’ før du prøver dette.

File Modifikasjon …  Ikke komplisert, men presenteres antar noen flyt på en del av eleven. Erstatter en fil med en modifisert versjon av seg selv. Sikkerhetskopierer opprinnelige filen.

Et praktisk eksempel …  Et program for å dekode enkle substitusjonskoder. Dette bygger på den forrige opplæringen.

Navigere backing store …  Re-skaper deler av Windows Explorer. Også illustrerer flere vinduer. Bruker FileListBox, DirectoryListBox og DriveComboBox.

Bruke enheter …  Dette ble skrevet i mai 2007 har så noen fordeler over eldre tutorials. Det spiller takle en ganske komplisert emne, men et svært nyttig ett: Putting subrutiner i enheter som kan brukes og gjenbrukes. I denne opplæringen, vi gå lenger enn vi gjorde i  den tidligere om samme tema . Roste … Hvis du føler deg for en utfordring!

Color Graphics. Dynamisk nedskalering …  Hvordan tegne i den fargen du ønsker. Hvordan å gjøre ting på skjemaet endre størrelse hvis vinduet størrelse endres.

HTML generator …  begynnelsen på et program for å generere online fotoalbum.

Vinkel …  en liten sirkel med en pil i den. Pilen kan peke en av 16 retninger. Opprinnelig utviklet for å vise retningen en vindfløy pekte. Ingen “avgjørende” ferdigheter i denne opplæringen … men det er en god en, med noen fine biter av eleganse i koding. Noen mellomliggende arrangement håndterer teknikker illustrert. Det illustrerer også en bruk av tag eiendom.

Et annet jobbet eksempel …  Dette er større og beveger seg sammen raskere enn noen av mine tutorials. Det viser hvor jeg hentet data for en gitt dag fra en haug med filer, som hver eier poster i mange dager.

Windows-meldinger, styrespaker og en stoppeklokke …  Dette dekker en rekke emner, inkludert å svare på meldinger som genereres andre steder i datamaskinen, meldinger fra en Windows API. Det finnes en enklere måte å lese joystick forklart i en  Level 3 opplæringen . Den leveres med kildekode.

Hvordan sikre at …  bare én forekomst av en applikasjon kjører til enhver tid. Bruker mutex.

Eksterne enheter …  en enkel måte å resirkulere koden du har skrevet uten kostnader med tilpassede komponenter.

DDE Client …  Et begrenset innføring i å samle inn data fra en DDE server, ved hjelp av en  1-Wire / MicroLan  eksempel.

Trans strenger …  To funksjoner. Den første tar strenger som inneholder tvetydige tegn … som “0”. Er det null eller “oh” …. og konverterer dem til strenger uten tvetydige tegn. Den andre reverserer prosessen. Nyttig hvis du går, for eksempel, for å gi brukerne registrering viktige strenger. Opplæringen introduserer også noen begreper som er av generell bruk for programmerere.

 

Nivå 5 Guider:
Komme i gang med TCP / IP  Det er mye å mestre før du vil bli en ekspert på å hente ting over LAN eller via internett, ved hjelp av TCP / IP. Men hvis du bare ønsker å hente en fil, det være seg litt HTML, en jpg, eller noen data i en fil på en webserver, og du kan tilpasse andres program, selv om du ikke forstår alt som det gjør , trenger du kanskje bare WinHTTP fra  http://www.appcontrols.com/ , og den lille demo programmet som følger med det. Den er tilgjengelig som shareware (prøv før du kjøper). Det fungerer med mange Delphis, og kanskje til og med Lasarus. Demoen bør være nok for deg å skrive et program for å for eksempel hente og lagre  bilder fra en IPCAM . A “uten kilde” kopier koster bare ca $ 18. Hvis det ikke oppfyller dine ønsker, prøver du neste tutorial …
En eldre “Komme i gang med TCP / IP”  Det er mye å mestre før du vil lykkes i å kommunisere mellom maskiner på et LAN, enn si over internett. Denne opplæringen, som kommer med komplett kildekode, ser på noen grunnleggende. Underveis, skaper det et lite klientprogram. Ved utgangen av september 2011, er det kanskje min beste tutorial på TCP / IP-problemer … Den beste til å begynne med, uansett.
Internett, og utover!  Du  kan  skrive programmer som aksesserer sider på LAN eller internett! Denne opplæringen gir deg en portrom inn i verden av TCP / IP. Spesielt den fortelle deg hvordan du oppretter en applikasjon som kan se på, si, http://bbc.co.uk, og overføre HTML fra dette området til et TMemo komponent inni din applikasjon. Det er den harde delen! Det du da gjøre med det er opp til deg …. Jeg stoler på deg se de mange mulighetene dette åpner opp? (Se også neste opplæringen.
TCP / IP: Spørsmålet om “blokkering”  Før du kan komme langt med ICS, og TCP / IP-programmering, selv med hjelp av den tidligere opplæringen, må du begynne å mestre ferdigheter i programmering på en måte som er  ikke-blokkerende . Din TCP / IP ting virkelig bør gjøres for å tillate asynkron kommunikasjon på internett. Denne opplæringen prøver å hjelpe deg med disse begrepene.
en mindre tilpasning av en ICS-demo I denne opplæringen vi litt tilpasse en grunnleggende demo fra samlingen leveres med Francois Piette internett Component Suite. Hensikten er å begynne å forstå komponentene og TCP / IP-programmering. Tilpasningen kan være mindre, men hvis du er ny på TCP / IP, tror jeg du egentlig burde ha en gå på denne opplæringen.
Sitt ved albuen min …  mens jeg skrive et program som er større enn en typisk Tutorial program. Kildekode tilgjengelig for nedlasting. Viser utviklingen sekvens. Illustrerer noen filhåndtering og grafikk programmering.
Temperatur logger … Logge og grafisk fremstilling av data fra temperatur (og fuktighet) sensorer. Leveres med kildekode. Opplæringen dekker også henting XML fra en webserver, som det ble skrevet i forbindelse med Poseidon SNMP / XML LAN / Internett “termometer” (fra HW gruppe), men det kan bli revidert for å lese fra andre sensorer. (. Delphi 2, pluss en ledig tredje part komponent, ICS Dette er klient / server arbeid.)
RS-232 Kommandoer (seriell I / U) … foreldet: Det er  en bedre instruksjonen ( “… Part One”) langs disse linjene oven … men jeg forlater dette her som en sekundær ressurs for deg, hvis du ikke liker den andre. En start på en hjemme-brygge enkel Hyperterminal. Kan sende bare, så langt, men krever ingen tredjeparts komponenter. (Delphi 2)
RS-232 Kommandoer (seriell I / O) for datalogg enheter …OBSOLETE: Det er en bedre tutorial ( “… Part Two”) langs disse linjene over … men jeg forlater dette her som en sekundær ressurs for deg, hvis du ikke liker den andre. En enkel Hyper-lignende terminalprogrammet, er konfigurert til å samvirke med ett av to datainnsamlingsenheter (Anderson TM # 128 / WeatherDuck). Det kan tilpasses for andre miljøer. Programmet har noen feil, men “fungerer”. Bruker freeware, med kildekode, komponent TComPost fra Dirk Claessens. (Delphi 2)
Differensial Termostat … En ganske “grov” “tutorial”, som jeg mistenker et begrenset publikum … men kan være nyttig for noen! Leveres med kildekode. Se  Temperatur Logger, Ovenfor, for hvordan du kan hente XML fra en webserver … koden i som er bedre. Skrevet i forbindelse med Poseidon SNMP / XML LAN / Internett “termometer” (fra HW gruppe), men det kan bli revidert for å lese fra andre sensorer. Bruker SNMP for å slå på / av en utgang på et LAN tilkoblede enheten. (Delphi 2)

——-

Mine tutorials om  programmering  for Dallas Semiconductor 1-Wire ™ chips, som brukes på en MicroLan ™, har blitt  flyttet hit. . Jeg også opprettholde  sider som introduserer MicroLan og forklare maskinvaren .


Pascal …….

(Hvis du er interessert i å se lenker til andres arbeid, bokmerke denne siden slik at du kan komme tilbake til det, og besøke  min side med linker . Selvfølgelig, nesten alt som noen gang ønsket å vite er allerede på nettet i Prof. Salmi suverene vanlige spørsmål …. hvis du kan finne dem !!! Disse fantastiske ressursene er verdt å prøve. 1/2009, de var tilgjengelige http://garbo.uwasa.fi/pc/ts.html, men synes ikke å være det nå. Kan du finne dem? Fortell meg hvor de er? det pleide å være at du måtte hente tsfaqp50.zip, pakk det, se i TSFAQP.IDX for FAQ innholdsfortegnelse.

(De vanlige spørsmål synes å bevege seg rundt! Det var på ftp://garbo.uwasa.fi/pc/link/tsfaqp.zip, og deretter på ftp://garbo.uwasa.fi/pc/ts/tsfaqp36.zip. Hiding igjen? Prøv å søke med Google etter “timo Salmi pascal Spørsmål og svar”. jeg er takknemlig de ikke ble skrevet av Joe Smith!

På et tidspunkt måtte jeg spørre “Vet ikke hvordan de skal pakke?” Og han sa “Time å lære!” Jeg håper du har ingen problemer med .zip arkiver i dag?

Hvis det du ønsker å vite ikke er besvart i sidene mine (!), Så du kan bruke nyhetsgrupper eller fora. En måte å finne en gruppe er  Googles Grupper service .

 

Pascal Guider:
Pascal for dem som kjenner grunnleggende … Noen notater fra meg for dem som kjenner grunnleggende, og som ikke har gjort mye Pascal.

At det skal fungere … Hjelp med debugging .. og på å forebygge behovet for det .. Også nyttig for Delphi programmerere.

Tilgjengelig på andre språk …

I tillegg til de nyere oversettelsene er oppført øverst på siden, denne siden er tilgjengelig som følger ….

redaksjonell Filosofi

Jeg liker ikke ‘fancy’ nettsteder med mer bekymring for en prangende utseende enn for godt innhold. For et pent bilde, kan jeg gå til et kunstgalleri. Selvfølgelig fortjener et attraktivt område med innhold ros … så lenge det vakre ansiktet ikke koster nedlastingstiden. I alle fall ….

Jeg prøver å presentere dette materialet i et format som gjør det enkelt for deg å bruke det. Det er to aspekter til at: Måten det er delt opp, og måten den er lagt ut.

Måten det er delt opp …

Jeg har prøvd å splitte det opp i ‘bite-sized’ stykker, og for å indikere hvilke stykker er grunnleggende og av generell betydning, og hvilken adresse mer spesifikke problemstillinger som også skje for å være komplisert eller krever forståelse av mer grunnleggende spørsmål. Med andre ord, jeg prøve å vise deg hvordan du skal gå før redd for å gå. The ‘Nivå 1’ tutorials dekke grunnleggende. Hvis du har ingen erfaring, start med det nivået en tutorials. Hvis du bestemmer deg for å hoppe inn på et mer avansert nivå, og ting er ikke klart, kan det være en idé å skumme nivå én emner hvis bare for å lære om min måte å uttrykke konseptene. Se også nedenfor, er ‘forskjellen’ mellom Delphi og Pascal.

Måten det er lagt ut …

Dette arkivet av tutorials strekker seg tilbake noen vei mot begynnelsen av internett. Nå er de fleste av oss har HTML dyktige tekstbehandlere, og nyere tutorials gjøre mer bruk av HTML-kode enn eldre. Er dette et problem? Du kan lagre sider fra en nettleser, og re-laste dem til leseren fra din hard-disk senere, off-line. Openoffice (utmerket, gratis, kontorpakke for Windows og Linux fra www.openoffice.org) tar HTML på strak arm. Med Wordperfect, kan du laste HTM-fil, velge alle, kopiere til utklippstavlen, starte en ny Wordperfect-dokument, og deretter lime inn teksten, for det meste intakt og renset for HTML.

Du bør være i stand til å lese tutorials på nettet uten problemer. Men du bør også finne det enkelt å ta dem for seg bruk linje, inkludert redigering for egne formål. Følgende bør fungere. Jeg foreslår at du oppretter en mappe for opplæring, slik at du kan beholde mine filnavn uten risiko for sammenstøt:

Merk at hvis du jobber off-line kopier, vil du gå glipp av når det er oppdateringer, revisjoner.

Online, kan du bruke nettleseren for å opplæringen du ønsker å fange.

Bruk nettleserens Fil | Lagre som … for å lagre web-siden til platen. På dette punktet kan du logge av, eller besøke andre sider, kanskje spare dem også.

Når du har logget deg av, bare bruke nettleserens Fil! Load-kommando for å vise materiale. Hvis du ønsker å redigere filene, prøv å bruke din vanlige tekstbehandler. Sviktende det, starte Notepad (eller Wordpad, eller noe du liker, men så er du på egen hånd <g>). Laste filen du lagret. Slå word-wrap på. (Notepad: Edit | Word-wrap.)

Klipp av html topp- og bunntekst. Re-lagre dokumentet, endre filtypen til TXT eller .doc Avhengig av opplæringen, vil det være mer eller mindre HTML-kode i kroppen av teksten. Med litt flaks, vil tekst takle dette. Gi Openoffice en prøve hvis ikke! Ellers kan du bruke global søk og erstatter å fjerne det meste av kodene ganske raskt.

________

Dette synes å være stedet for en plugg for TextPad. Det er mye mer enn Notepad, mens du ikke er alle som en “tekstbehandler” er … men det har funksjoner som du snart vil komme til å elske, hvis du gjøre mye arbeid med tekstfiler …. spesielt programmering eller HTML-koding. Alle mine nettsider er opprettet med det, og mye av den andre teksten arbeidet jeg gjør er ferdig med det, også. Den har en stavekontroll. Det har syntax highlighting. Jeg slår til mine tekstbehandlere (Ami Pro, for arven arbeid, og Openoffice Writer for nytt arbeid) bare når jeg ønsker å produsere en Letter- formatering og skriftalternativer er ikke mye støtte i TextPad. Men det har mange, mange, veldig ryddig berører som gjør det til en fryd å bruke for mange ting. Jeg liker spesielt deres svar på “Autotekst”, og det faktum at brukeren kan konfigurere hvordan den viser ulike klasser av dokumenter. Her er en link til deres nettsted.  Shareware: Du kan prøve det gratis, og det er ikke dyrt å registrere for fortsatt bruk.

________

Filnavn: Jeg har prøvd å være organisert: Navn starte Pt eller Dt for Pascal / Delphi opplæring. Neste er et siffer, for nivået, så jeg har brukt bokstaver etter hverandre, f.eks Dt1a, Dt1b, Dt1c. Brevet betyr ikke mye … det bare viser når jeg fikk rundt til det aktuelle emnet! DST-filer er noen av de som er knyttet til Dallas MicroLan.

Husk at materialet er opphavsrettslig beskyttet.  (TK Boyd, 2006 og senere) Prosedyrene ovenfor er foreslått kun for praktisk personlig bruk av materiale, men også ….

Føl deg fri til å bruke denne informasjonen i datakurs, etc, men en kreditt på kilden og oppgi URL, ville være verdsatt. Hvis du bare kopiere de sidene til andre nettsider vil du gjøre leserne en bjørnetjeneste: Dine kopier vil ikke holde deg oppdatert. Langt bedre å linke til disse sidene, og deretter leserne se up-to-date versjoner. For de som omsorg-takke deg-jeg har skrevet  side med mer informasjon  om hva opphavsrett fritak jeg utvide, og forslag for de som ønsker å sette dette materialet på CD-plater (Det er minst ett fengsel bruke materialet for innsatte utdanning. jeg forstår at situasjoner eksisterer der en internett-tilkobling er ikke mulig!)

Forskjellen mellom Delphi og Pascal … og løftet om Kylix eller Lazarus ….

Delphi er basert på Pascal. Det er for å skrive programmer for Windows, med Pascal .. med mye forbedringer fra de en gang fantastiske mennesker på Borland. Det var en gang, mitt råd var “Hvis du er veldig nytt for programmering, kan du gjøre fremskritt raskere hvis du starter med et ikke-Windows Pascal.”

Men fordi Windows, Linux og MacOS bruker en GUI, og fordi GUI miljø er viktig, og  ikke  GUI-programmering er gjort fra et annet perspektiv, tror jeg, i dag, vil jeg si, nei … starter som du mener å gå på. Start med Delphi eller Lazarus, selv om, på noen måter, betyr det at du må begynne på et mer komplekst nivå.

Hvis du ønsker å prøve en ikke-GUI Pascal var det ledig seg rundt. Detaljer om en var i min gratis Pascal tutorials, men jeg vet ikke om det fortsatt er tilgjengelig.

I Delphi tutorials her, bør du finne alt du trenger for Delphi programmering. Men selv om du aldri har tenkt å programmere for noe annet enn Windows, hvis du er ny på programmering, se på noen av det lave nivået Pascal tutorials kan hjelpe deg å forstå viktige ideer for Delphi arbeid.

(Dette notatet lagt mai 2007, revidert 2015) Kylix var et produkt Borland brakt ut år før 2007. Jeg har aldri “spilt” med det, men det var, tror jeg, en “Delphi for Linux”. Dessverre, så vidt jeg vet, døde Kylix. Heldigvis skjønt, har vi Lasarus som fyller behovene Kylix var rettet mot.

Søkemotoren er ikke intelligent. Den søker bare ordene du angir. Det vil ikke gjøre noe fornuftig med “Hva gjør ‘kunne ikke kompilere’ feil bety?” Det vil bare returnere referanser til sider med “hva”, “gjør”, “kunne”, “ikke” …. etc.


I tillegg til opplæring som denne siden fungerer som innholdsfortegnelse, har jeg andre nettsteder med materiale du kan finne nyttig … ..

Guider om gratis database som følger med Open Office. 
Noen sider for programmerere. 
Ved hjelp av parallellporten med programmer skrevet i Delphi.


Lenker til andres sider du kan finne nyttig

For deg! En kort liste over andre Delphi og Pascal nettsteder  som jeg personlig har besøkt og liker.


Vennligst besøk følgende for å gjøre nettstedet mitt bedre kjent …

Hvis du besøker en og en nettsted herfra, det hjelper meg. De vert nettstedet mitt, og jeg ville ikke sette denne linken opp for dem hvis jeg ikke var fornøyd med deres tjeneste. De tilbyr ting for nybegynnere og aksjeselskap. Lær mer om en og en Web Hosting