Hvorfor Bør Du Tenke To Ganger Før Starte Statinbehandling

Original English version: http://people.csail.mit.edu/seneff/statins_think_twice.html

Stephanie Seneff
31 januar 2010.

Forsøkene som et nytt legemiddel går gjennom kan bare oppnå begrenset testing, og nesten alltid, de testene som brukes for å vurdere bivirkninger av et medikament er for kort, på grunn av hensiktsmessighet og kostnader. Det er bare en gang et medikament er sluppet løs på den virkelige verden, og nok tiden går, at vi lærer hvordan dets toksiske effekter kan manifestere seg etter år med behandling. Heldigvis har nettet nøkkelen til svar innhentet av millioner av pasienter som uforvarende har tilbudt seg opp som forsøkskaniner i forsøket på å leve langsiktig med et gitt legemiddel.

Statinene er spesielt problematisk fordi de undertrykker syntese av en biologisk lurer på stoffet, nemlig kolesterol. Gjentatte ganger har retrospektive studier vist en påståtte fordel for statiner som er faktisk en fordel avledet fra mange år med høyt kolesterol som gikk forut for statiner. Dette spillet har blitt spilt ut for sepsis, lungebetennelse, multippel sklerose, diabetes og Alzheimers, og disse er bare de jeg er klar over. Når riktig placebokontrollert studie er gjort, reverserer effekten – statiner gjøre situasjonen verre. Men disse negative resultatene holdes godt skjult fra publikums øyne. Dette er hvordan myten har blitt holdt i live at statiner, i stedet for kolesterol, er den vidundermedisin.

Nedenfor er tretten lenker til nettsteder som inneholder nyttig informasjon om statin narkotika og kolesterol. Bruk litt tid på å følge disse linkene, og da vil du bli bedre informert bestemme selv om du vil ta et statin narkotika.

#1. Biologiske Mekanismer Bak Statin Bivirkninger

Duane Graveline, MD som går under kallenavnet “Spacedoc” har gjort alt han kan for å informere offentligheten om farene ved statin narkotika. Spacedoc er en tidligere NASA astronaut og Air Force fly kirurg. Hans grunner for å ta på seg utfordringen avslørte statiner er veldig personlig, fordi han utviklet global forbigående hukommelsestap mens du tar Lipitor, en nervepirrende opplevelse som fratar deg all minne om hendelsene i livet ditt ser tilbake flere tiår. Siden da har han gjennomført omfattende forskning på de biologiske mekanismene bak de ulike alvorlige bivirkninger av statin narkotika. Lenken ovenfor er bare en gren av et stort nettverk av skremmende men informativ informasjon om de potensielt ødeleggende langvarige effektene av statin terapi.

#2. Statiner og Nerveskader

Folkets Pharmacy er et fantastisk forum for å la pasienter til å dele sine erfaringer. Dette er et av mange eksempler på uønskede bivirkninger statinprodusentene tilgjengelig på dette området.

#3. Statiner Og Graviditet

Som thalidomid, statin narkotika er en klasse X stoffet med hensyn til graviditet. De kan forårsake betydelig skade på nervesystemet i en utvikling av embryo.

#4. New York Times Artikkel

Denne artikkelen påpeker noen av de alvorlige bivirkninger statiner kan forårsake, og illustrerer med en gripende historie om en kvinne fra Kansas. Hun hadde vært å ta et statin i årevis for å redusere sitt kolesterol. Over den samme tidsperioden, opplevde hun kroniske muskelsmerter som verken hun eller hennes lege tilskrives statinbehandling. Det førte også til en ubrukelig skulder operasjon. Hennes problem videresendt til slutt inn i hudskader forårsaket av en reaksjon for å giftig protein biprodukter som frigis av hennes desintegrerende muskler. Hun fikk en soppdrepende å behandle hudskader, en annen feildiagnostisering. Men soppdrepende interaksjon med statiner for å ytterligere øke alvorlighetsgraden av hennes muskelsykdommer. Tre måneder senere, hun kunne knapt stå, og hennes lunge musklene var så svak at hun ikke fikk puste. Hun døde kort tid etterpå.

#5. The International Network of Cholesterol Skeptics (THINCS)

Dr. Uffe Ravnskov har kjempet utrettelig for å bekjempe myten om at høyt kolesterol er skadelig for helsen din. Denne nettsiden inneholder verdifull informasjon om alle de måtene som kolesterol holder deg frisk.

#6. Den HYGIENE Trial

Statin industrien fortsetter å hevde at statiner beskytte mot sepsis, på grunn av flere retrospektive studier som viser at de som tar statiner har mindre risiko enn de som ikke gjør det. Hva disse studiene har vist er at kolesterol beskytter mot sepsis. Mediene fortsetter å si at det som trengs er en dobbeltblind placebokontrollert studie, men de har allerede en de kan snakke om. Det er bare det at du ikke kan finne ut noe om det, bortsett fra at det ble gjennomført i januar 2008. Du kan lese min ta på statiner og sepsis her.

#7. Statiner Øk Lungebetennelse Risiko

Akkurat som for sepsis, liker statin industrien for å hevde at statiner bedre sjansene dine mot lungebetennelse. Men en dobbeltblind placebokontrollert studie viste dem feil. Risikoen for lungebetennelse som kreves for sykehus ble  øket  med 61% i statin-gruppen sammenlignet med kontrollene.

#8. WebMD artikkel Om Muskelsmerter Og Svakhet

Denne relativt godartet artikkelen i webmd provoserte en storm av reaksjoner; hver kommentar forteller historien om en annen tragedie utspiller seg.

Her er en typisk kommentar fra dette nettstedet: “Jeg ble foreskrevet Crestor 20 mg 2 uker siden med kolesterolnivå 7,6. Første gang på noen medisiner. Etter ca. 4 dager begynte jeg å oppleve alvorlige muskelsmerter, lår, rumpe, armer, ben i den grad at jeg kan nesten ikke komme ut av sengen om morgenen. Har vært tilbake til Dr. som rådet stoppe tabletter. Har vært av dem for 3 dager, veldig liten forskjell. Jeg håper disse smertene vil forsvinne snart. Jeg vil aldri ta et statin narkotika igjen – vil heller ta det sunne alternativet, kosthold og mosjon, og ta risikoen. Har aldri følt meg så dårlig. Vanligvis veldig sunt, passer person.”

For å forstå den biologiske mekanismen bak prosessen som statin narkotika ødelegge musklene, klikk her.

#9. Statiner Og Hjertesvikt

Dr. Peter Langsjøen mener at statinene er i stor grad øke risikoen for hjertesvikt. Jeg har argumentert for hvorfor dette kan være sant her. her

#10. JUPITER Trial Og Diabetes

JUPITER rettssaken, som ble avsluttet for tidlig etter mindre enn to år, ble viden varslet for å vise at statiner reduserer risikoen for hjerteinfarkt på kort sikt for folk med høye nivåer av C-reaktivt protein, men uten høyt kolesterol. Men lite notat ble gjort av det faktum at JUPITER rettssaken viste også en 25% økt risiko for nyoppstått diabetes i behandlingsgruppen. Siden diabetes er en sterk risikofaktor for hjertesykdom, en lurer hvordan rettssaken ville ha slått ut hvis det hadde fått lov til å kjøre til ferdigstillelse.

#11. Høy Kolesterol Og Alzheimers

Dette er artikkelen som inspirerte Newsweek artikkelen, #13 nedenfor, med ledelsen historien at statiner “beskytte mot” Alzheimers – som er det motsatte av sannheten om statiner og Alzheimers.

Den eneste sammenhengen mellom høyt kolesterol og Alzheimers forfatterne kunne finne var hvis de så tilbake tretti år. Det de ikke sier er at i de mellomliggende årene, kolesterolnivået  falt  for dem som senere utviklet Alzheimers. Selv om ingen har sagt nøyaktig hvorfor deres nivåer kan ha falt, statin narkotika er en god innsats.

Her er det eneste som artikkelen ovenfor har å si om statin narkotika: “Informasjon om lipidsenkende behandlinger, som har blitt foreslått å redusere demens risiko, var ikke tilgjengelig for denne studien.” Du kan være sikker på at hvis det var noen anelse om at statiner kan ha bidratt, ville disse forskerne har fått tilgang til disse statin behandlingsdata.

#12. Placebokontrollert studie på Statiner og Alzheimers

Her er alt du kan finne ut om dette placebokontrollert studie på statiner og Alzheimers, referert i artikkelen Newsweek i #13 nedenfor.

Mary Sano, “Alzheimers og demens”, “S5-01-05: Multi senter, randomisert, dobbeltblind, placebokontrollert studie av Simvastatin å bremse utviklingen av Alzheimers sykdom,” Alzheimers Association International Conference on Alzheimers sykdom, Volume 4, Issue 4, Supplement 1, juli 2008, side T200

Jeg kan ikke gi deg en peker til artikkelen, fordi det er bare tilgjengelig via Science. Men du kan klippe og lime inn denne DOI i en søkemotor, og klikk deretter på den returnerte:

Men du vil bli skuffet over hvor lite du lærer – ingen nyheter blitz for dette resultatet! Ikke engang en abstrakt er tilgjengelig i den offentlige sfæren!

Du kan lese min essay om statiner og Alzheimers å finne ut hvorfor statiner vil sannsynligvis føre til Alzheimers.

#13. Glowing Newsweek artikkel om Statiner

Denne artikkelen illustrerer hvordan grundig statin industrien har lykkes i å hjernevaske media til å tro at svart er hvitt. Ledningen historien er at statiner beskytte mot Alzheimers. Hvis du har lest mitt essay om statiner og Alzheimers, vil du tro noe annet.

De eneste to placebo-kontrollerte studier som er nevnt i denne artikkel var “i gang” i tidsintervallet. En av disse studiene er #12 over på statiner og Alzheimer’s- media har ingenting å si om det, nå som det er gjort. Jeg lurer på hvorfor?? Den andre, på flere scerosis, mislyktes på grunn av det faktum at de ikke kunne få nok folk til å bli enige for å delta. Jeg tror folk med multippel sklerose var lurt å holde seg borte fra den. Her er en artikkel som viser at statiner øker skader i multippel sklerose.