Installere Ubuntu på VirtualBox

Original English version: http://henricasanova.github.io/VirtualBoxUbuntuHowTo.html

Ansvarsfraskrivelse

Disse instruksjonene gir enkle trinn, der elevene har brukt med hell til å installere VirtualBox og Ubuntu innen VirtualBox for formålet av kurs. Men mye av informasjonen er tilgjengelig på nettet, og Google er din venn. For alt jeg beskriver her er det on-line opplæring, forum, video tutorials, steg-for-steg guider, gjennomgang, you-name-it. Så hvis noe ikke fungerer, gjør din egen forskning før erklærte nederlag.

Opprette en Ubuntu VM

Dette er fremgangsmåten jeg fulgte for å installere Ubuntu på VirtualBox på min Intel-baserte MacBook Pro laptop, bruker Oracle VM VirtualBox leder 5.0.4 r102546.

Vennligst send tilbakemelding hvis du har forslag til forbedring av dette. Jeg vet ikke opprette VMs for en levende?

 1. Last ned en Ubuntu ISO-bilde fra her (for eksempel “skrivebordet” versjon). Lagre ISO-filen (som heter ubuntu-XY-desktop-i386.iso for Ubuntu 32-bit versjon XY, eller ubuntu-XY-desktop-amd64.iso for Ubuntu 64-bit versjon XY) et sted på maskinen din.
 2. Last ned VirtualBox fra den VirtualBox webområde.
  • Selvfølgelig må du velge den versjonen for din egen host OS (gjesten OS vil være Ubuntu)
 3. Installere VirtualBox hjelp av enkle steg-for-steg installatør
 4. Begynn VirtualBox ved å dobbeltklikke på ikonet eller hva du gjør på din OS for å starte et installert program.
 5. Klikk på “Ny” blue sun ser ikonet i VirtualBox GUI for å opprette et nytt VM, og begynne å følge instruksjonene. De er svært detaljert og selvforklarende, men jeg detalj mine skritt under.
 6. Velg et navn for VM (jeg bruker noe sånt som “Ubuntu_VBox”).
 7. Velg “Linux” og “Ubuntu (64-bit)” for operativsystem og versjon menyer (montøren er smart nok til å gjøre dette automatisk hvis VM navnet inneholder ordet “ubuntu”). Klikk “Fortsett”.
 8. På neste panel, velg en RAM-størrelse for VM. Standard bør være i orden, men gitt størrelsen på internminne disse dager kan du sannsynligvis plukke 1GiB (1024 MiB) i motsetning til den anbefalte størrelsen. Klikk “Fortsett”.
 9. På neste panel, velg “Lag en virtuell harddisk nå” alternativet.
 10. På neste panel (“Hard Drive File Type”) kan du la standardinnstillingen uforandret og klikk “Fortsett”.
 11. På neste panel, velg “Dynamisk tildelt” (mest sannsynlig det beste valget hvis du er ute etter ytelse).
 12. På neste panel, angi hvor du vil at filen som inneholder den nye VM diskplass til å bli plassert. Jeg bruker alltid standard. Trykk på “Create” -knappen.
 13. Når du har fullført hard etableringen disken, vil VM eksempel dukke opp på venstre panel i hoved VirtualBox vindu ordtaket “Powered off”. Høyre panel viser informasjon om denne forekomsten. Dobbeltklikk på VM eksempel viste på venstre panel. Dette vil komme opp et vindu og forklarer deg om “muse capture”. Egentlig, hvis du klikker i gang VM-vinduet musen blir fanget der og du må trykke en tast for å gjenopprette “ekte” mus. Les instruksjonene i dialogboksen, de er veldig klar.
 14. Et nytt panel spretter opp. Sette banen (ved hjelp filutforskeren thingy) til ISO Ubuntu bildefilen du har lastet ned i trinn 1. Klikk “Start”.
 15. På dette punktet du skriver inn Ubuntu konfigurasjon (husk at musen kan bli fanget og sluppet ved å trykke på en tast.) Du kan se noen feilmelding om BIOS, men faktisk er det bare en advarsel, så bare overse det. Hvis du har installert Ubuntu før, du vet hva du skal gjøre. Hvis ikke, fortsette å lese.
 16. Instruksjonene nedenfor variere med hver Ubuntu release, og jeg er for lat til å oppdatere alt dette.
 17. Klikk på “Install Ubuntu” og gå videre. Velge “Last ned oppdateringer mens du installerer” er en god idé. Klikk på “Fortsett”, og klikk “Install Now” når du har valgt at det er greit å slette disken og installere Ubuntu (dette er den virtuelle disken, så ikke få panikk). Hvis du ønsker å tilpasse partisjoner, gjøre det (det er mange on-line tutorials om dette).
 18. Installasjonen vil ta en stund, men du bør se noen bevegelige Ubuntu fremdriftslinjen. Underveis vil du bli bedt om noen enkle spørsmål som du må svare (tidssone, tastatur, etc.), samt ditt navn, vertsnavn, brukernavn og passord. Dette er for Ubuntu maskin, akkurat som på en ekte system du vil bli installert. Velg sikkerhetsalternativene du ønsker (du kan velge ut av å skrive passordet ditt, kan du kryptere VM harddisk, etc.). Dette betyr sannsynligvis ikke saken mye for formålet med et kurs, men det er opp til deg, spesielt hvis du planlegger å bruke VM instans for et bredt spekter av formål.
 19. Når alle filene er lastet ned/installert, som kan ta en stund, må du klikke på “Start”. Du må trykke enter for å svare på et spørsmål om å mate ut en plate på et tidspunkt (trykk Enter) og kan sett noen kryptiske meldinger som du kan mest sannsynlig ignorere (ting om IO-enheter). Hvis ting blir frosset, frykt ikke. Bare lukke Ubuntu Window, og velg “Avslutt” alternativet. Deretter dobbeltklikker du på VM i hoved VirtualBox vinduet igjen (venstre panel). Ubuntu bør starte med en gang i et nytt vindu.
 20. Du er nå “in” Ubuntu. Ubuntu grensesnitt utvikler seg og endres regelmessig. Pakken leder vil trolig dukke opp, og det er en god idé å oppdatere pakker. Det jeg vanligvis gjør da er å finne en måte å starte en terminal (dvs. en Shell), og da er jeg gyllen. I Ubuntu 15.04-desktop Jeg gjorde dette ved å klikke på den lilla/vortex søkeknappen øverst til venstre i dock og søkte etter strengen “Terminal”. Jeg så dratt Terminal-ikonet på dokken til venstre, og off I go.

Installere “Guest Tillegg”

VirtualBox kan du installere flere ting som heter “gjeste tillegg”, som er utgangspunktet sett av verktøy og enhetsdrivere som vil forbedre brukervennlighet (for eksempel et større vindu!). Du bør absolutt installere dem etter følgende par skritt (inspirert fra denne siden):

 1. One din VM eksempel kjører, klikker du på “Devices” drop-down menyen i VirtualBox og velg “Sett Gjeste Tilgang CD bilde …”, og klikk “Kjør” for å bekrefte at du ønsker å gjøre dette. Deretter autentisere ved å skrive inn passordet ditt (det vil si passordet for brukerkontoen på Ubuntu VM). En terminal vil åpne og vise fremgang og til slutt ber deg om å “Trykk på Retur for å lukke dette vinduet …”. (Dette pleide å være mye mer komplisert i tidligere versjoner av Virtual Box.)
 2. Det er det. Nå nedleggelse av din VM (ved å klikke på nedleggelse ikonet i øvre høyre hjørne av Ubuntu desktop) og starte den fra hoved VirtualBox vinduet. Gjest tillegg skal ha blitt installert. Dette gir alle typer forbedret ergonomi (f.eks, endre størrelse vinduet).

Opprette en delt mappe

En meget praktisk funksjon i VirtualBox er at det tillater deg å dele en mappe mellom verten (dvs. den opprinnelige OS) og din gjest (dvs. Ubuntu VM eksempel). Opprette en delt mappe, som bare kan gjøres etter at du har installert gjesten Tilgang (se ovenfor) er gjort i følgende trinn:

 1. I “Devices” drop-down menyen i VirtualBox (når din VM eksempel kjører), velg “Delte mapper …” og velg deretter “delte mapper Innstillinger …” element. Dette vil komme opp et lite vindu. Det er et blått ikon med en grønn plusstegnet på høyre side for å legge til en ny delt mappe. Klikk på dette ikonet.
 2. Du har nå en ny pop-up vindu. Som “Folder Path”, velg en sti til katalogen på verten du vil synlig fra din gjest. Du bør lage en katalog på vertssystemet, et sted som er praktisk, med en fornuftig navn (for eksempel “MySharedFolder”). Bruke rullegardinmenyen for “Folder Path” og klikke på “Other …” kan du navigere din host filsystem og klikk på mappen. Du kan deretter skrive inn et navn for den delte mappen. Dette er navnet som vil være synlig fra gjeste (dvs. Ubuntu VM eksempel). La oss bruke samme navn, “MySharedFolder”. Til slutt velger “Auto-mount” og “Make permanente” alternativer i pop-up vindu. Du vil se den delte mappen vises under “Maskin Mapper” overskriften i pop up. Til slutt klikker du “OK”.
 3. Start VM eksempel (ved å klikke på “shutdown” ikonet i øvre høyre hjørne av Ubuntu vindu), og starte den fra hoved VirtualBox vinduet.
 4. Når VM eksempel har startet på nytt, og du er logget inn,  cd  til katalogen  / media  (å skrive  cd / media ). En  ls  skal vise deg den delte mappen (med en “sf_” foran)!
 5. Det er en siste sak å løse. Den delte mappen er eid av administratoren. Dette er deg, men det blir irriterende å alltid måtte “sudo” alt som har å gjøre med den katalogen. Å tillate deg å besøke denne katalogen uten stadig å måtte skrive inn passordet, må ditt brukernavn legges til “gruppe” kalt vboxsf. Forutsatt at brukernavnet ditt er “casanova”, for å gjøre dette du ville skrive kommandoen  sudo usermod -a -G vboxsf casanova  (hvis du glemmer “a” så dårlige ting vil skje).
 6. Shutdown / starte VM eksempel en siste gang, og du er klar. Fra nå av kan du alltid bruke / media / sf_MySharedFolder / katalog å tillate filer å eksistere både på din egen maskin og innenfor Ubuntu VM!

Sette opp flere kjerner

Hvis du vil at VM skal ha flere kjerner, noe som sannsynligvis noe du vil, du ønsker å klikke på Innstillinger gylne hjulet etter å ha valgt din VM i venstre sidepanel, og i kategorien System angi antall kjerner til en passende Antall.