Stjernens Liv Og Død

Original English version: http://faculty.wcas.northwestern.edu/~infocom/The%20Website/

Introduksjon

Da jeg hørte lært astronom,
Når bevisene var tallene varierte i kolonner før meg,
Da jeg ble vist diagrammer og diagrammer,
legge til, dele, og måle dem,
Når jeg sitter hørte astronomen hvor han foreleste
med mye applaus i foredraget rommet,
Hvor snart uforklarlig jeg ble sliten og syk,
Till stiger og gli ut jeg vandret av av meg selv
i den mystiske fuktige natteluften,
Og fra tid til annen
Så opp i perfekt stillhet på stjernene.

Walt Whitman

Mr. Whitmans situasjonen er altfor kjent for lekmann som har søkt på internett etter informasjon om astronomi. Det er lett å finne områder av “Jøss, Wow” variasjon, fylt med spektakulære bilder og også vitenskap så spektakulært utvannet at det er kun egnet for Dummies. Og det er nesten like lett å finne college-nivå forelesningsnotater, komplett med løsninger til detaljerte matematiske lekser problemer.

Jeg har undervist fysikk og astronomi ved Northwestern University siden 1989 (altså jeg kvalifisere som “lærte astronomen” i diktet), og jeg følte at sikkert var det rom på nettet for noen sider som ligger fast mellom disse ytterpunktene. Dette nettstedet er resultatet. Den drøfter utviklingen av stjerner på en detaljert, men likevel lett å forstå nivået. Oppriktig, dette området er ikke ment å bli bladde. Den er ment å bli lest. Browsing er greit hvis du bare vil ha et par factoids, men hvis du faktisk ønsker å forstå et emne så må du studere den fra start til slutt, og forståelse er hva denne nettsiden handler om. Jeg er en lærer. Jeg er ikke en quiz-show vert. Denne nettsiden er lastet med fotnoter og lenker som du kan hoppe over hvis du ønsker, men som gir sårt tiltrengte detaljer og diskusjon på akkurat den tiden når du trenger det. Du kan lese bare hoved fortelling, og får kjerne av informasjonen, eller også lese alle replikker og være klar til å fake deg gjennom en plakat sesjon ved neste årsmøte i Astrophysical Society of the Pacific. Valget er ditt.

Gjennom dette nettstedet, har jeg fulgt prinsippet om at det er en stor forskjell mellom forenklet og enkel. Jeg har prøvd veldig hardt å ikke gjenta noen av de slitne klisjeer av populære astronomi her, ikke fordi de er klisjeer, men fordi de er rett og slett feil. Forenkling er greit, men når det kommer til det punktet at enkelhet er enfoldig snarere enn enkle, er det på tide å begynne å snakke detaljer, og det gjør jeg.

David Taylor
Evanston, IL
juni 2012

[email protected]